Skip to main content

Jurnalistul Dan Radu Stănescu a murit

 

Dan Radu Stanescu
Foto: Realitatea.net

Publicitate

Jurnalistul Realitatea TV Dan Radu Stănescu a încetat astăzi din viață, scrie Realitatea.net.

DRS, așa cum era cunoscut de colegii din presă, a murit. Jurnalist de cursă lungă, trecut prin marile redacții ale presei românești, Dan Radu Stănescu era bolnav de mai multă vreme, scrie jurnalistul Cosmin Silistraru, pe blogul său.

Cosmin Silistraru, despre Dan Radu Stănescu:

"L-am cunoscut în 1996. Pentru cei care stau mai prost cu matematica, asta înseamnă acum 18 ani. De fapt, ca să fiu foarte riguros (deși el nu era așa, el era poet) l-am cunoscut în august 1996. Deci mai sînt cîteva luni pînă să se facă 18 ani. Eu avea 24 de ani. El, 50.

Nu știu ce ne-a atras unul la altul. Pletele mele pînă pe spate mă făceau greu de ratat într-o televiziune în care patronul nu suporta părul lung la băieți. Lui, cocoașa îi ușura efotul de a se ascunde de lumea din jur fix atunci cînd avea chef.

Redacția însemna pe vremea aceea familie. Cei care au lucrat într-o redacție pe vremea aia știu despre ce vorbesc. Totul se petrecea acolo. Totul se împărțea acolo. Nu spun că era neapărat bine. Ci doar că așa era și că așa am crescut. Împreună.

De la certuri la împăcări zgomotoase pînă la nunți, botezuri și înmormîntări, am trecut prin toate împreună. Și da, cred că am devenit prieteni. În sensul ăla în care cred că i-aș fi putut spune absolut orice. Și, probabil, și el ar fi putut face la fel."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • DRS, un coleg care nu te saturai s-al asculti atunci cand suda tigarile, pacat ca presa din ziua de azi are cat mai putini asemenea oameni.
    Dumnezeu sa te te odihneasca in pace DRS.
  • Era batran la fata, se misca greu, cocoasa il incurca. Dar asta era fatada, DRS era tanar la minte, mai tanar decat multi alti colegi mai tineri. Mult mai tineri si, uneori, pe nedrept numiti ''colegi''. Stia sa dea lectii cu o ironie muscatoare, avea un sarcasm in spatele caruia sa ascundea admiratia fata de cei destepti si deschisi la minte, dar si replusia fata de prosti si semidocti. Cocosatul de la externe a scapat de povara si i/a lasat pe multi cu amintiri frumoase. Cred ca ar zambi pe sub spancene, sugubat, daca ar auzi ''Dumnezeu sa/l ierte!''.

Trimite un comentariu