Skip to main content

Realitatea TV, amendată cu 6.000 de lei pentru jigniri. Rareș Bodgan, despre Victor Ponta: "Este de un grobianism feroce"

 

Jocuri de putere cu Rares Bogdan Postul Realitatea TV a fost sancționat cu o amendă de 6.000 de lei pentru jignirile repetate adresate de Rareș Bogdan premierului Victor Ponta în două ediții ale emisiunii Jocuri de putere, difuzate pe 5 și 6 mai.

Publicitate

Propunerea de sancționare a fost făcută de Monica Gubernat și a primit șase voturi "pentru" (Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Laura Georgescu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) și trei "împotrivă" (Florin Gabrea, Valentin Jucan și Narcisa Iorga).

Monica Gubernat a propus inițial o amendă de 6.666 de lei pe care și-a retras-o inițial. Ea a motivat propunerea unei astfel de amenzi prin faptul că astfel ar reuși să-i atragă atenția lui Rareș Bogdan asupra sancțiunii și a articolelor de lege din legislația audiovizualului pe care le-a încălcat.

Ce a spus Rareș Bogdan despre Victor Ponta?

Vorbind despre săritura cu paraşuta a Elenei Udrea şi declaraţiile făcute de către diverşi politicieni, Rareş Bogdan aminteşte reacţia lui Victor Ponta la acest fapt:

Rareş Bogdan, în ediția din 5 mai a emisiunii Jocuri de Putere:

"Oricum, a fost de o mitocănie care merită sancţionată, orice femeie, că nu-ţi place, că e...trebuie respectată. O femeie trebuie respectată oricum este ea. Nu poţi să faci afirmaţia pe care a făcut-o Victor Ponta. Revin, n-am ce face. Pentru că dânsul a făcut-o- Băsescu atacă cu paraşute. Domle, sincer, este o declaraţie nu doar de un misoginism atroce, este o declaraţie de un grobianism feroce."

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Mura Frînculescu a citit din punctul de vedere transmis de Rareș Bogdan Consiliului:

"Reclamanții pretind că nu mi-am îndeplinit obligația legală de a folosi un limbaj decent şi am prejudiciat într-un mod evident imaginea premierului Victor Ponta prin exprimările „Este de o mitocănie groaznic, de un grobianism feroce”. Fac precizarea că afirmația mea a fost făcută ca urmare a declarației domnului Victor Ponta "Este un loc deschis și nu aș vrea să ne cadă o parașută în cap de la domnul Băsescu. Ne atacă cu parașute, noi avem pilot", afirmație făcută la puțin timp după ce doamna Elena Udrea a făcut un salt cu parașuta. (...) Rareș Bogdan a invocat art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, conform căreia "orice persoană are dreptul la libertatea de exeprimare, libertatea de opinie sau liberatea de a exprima idei fără amestecarea autorităților publice și fără a ține cont de frontiere".

LEGISLAȚIE. Articolele de lege care stau la baza sancțiunii pentru Realitatea TV:

ART. 30 din Codul audiovizulului

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

ART. 30 din Codul audiovizualului

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • cred ca au primit amenda pentru mai multe replici, nu doar pentru una. Aia chiar n-a fost jignire. Insa oricum, pacat ca cei de la Realitatea au luat-o pe urmele b1, angajandu-se politic. Era bine sa existe in media romaneasca macar o televiziune de stiri obiectiva. N-avem asa ceva.

Trimite un comentariu