Skip to main content

Serial TV după ultima carte a lui Mihai Tatulici, despre un președinte fost căpitan de vapor. Regizorul filmului Cel mai iubit dintre pământeni se ocupă de serial

 

Tatulici 2

Publicitate

Cartea "Distrugătorul Speranța - sau povestea unui marinar deștept și cu noroc", scrisă de Mihai Tatulici, va fi ecranizată într-un serial omonim de televiziune. Volumul este o ficțiune, după cum precizează Tatulici, care spune povestea unui fost căpitan de vapor ajuns președinte în Românika.

Producția a fost demarată, iar serialul va avea 20 de episoade, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Tatulici.

Mihai Tatulici, pentru Paginademedia.ro:

“Va fi primul serial politic despre tranziția din România. Un serial complex, un fel de Lumini și umbre.

Serialul va ave, ca și cartea, personaje puternice - șefi de servicii, securiști, demnitari.

Deocamdată lucrăm la primele 20 de episoade, după primul volum. Când va apărea cel de-al doilea volum, se vor face și următoarele”, a adăugat Tatulici, menționând că serialul, în cea mai mare parte, respectă volumul Distrugătoul Speranța.

Despre ce este vorba în volumul lui Tatulici?

Potrivit prezentării volumului, cartea spune povestea unui căpitan de vapor care ajunge preşedintele unei ţări numite Românika. Totul este în tranziţie în această ţară în care obiceiurile vechi se încalecă cu cele noi şi rezultatul zilnic este o construcţie politică încropită, fără orizont şi fără succes.

Personajele şi faptele lor fac parte din viaţa noastră curentă şi sînt caracterizate nu prin faptele lor, ci prin vorbe, acesta fiind specificul cărţii care curge ca un scenariu. Chiar dacă par extrem de cunoscute, personajele cărţii nu au nici o legătură cu oamenii politici de astăzi.

Regizorul serialului este Șerban Marinescu, cel care a semnat regia pentru ecranizarea cărții Cel mai iubit dintre pământeni, de Marin Preda, la începutul anilor 90.

Serialul este produs de Family Film, compania lui Giuliano Doman, iar de casting se ocupă Floriela Grapini.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • :) da, ai dreptate. cand am citit-o m-am gandit ca e fictiune nebuna. cica e ...adevarata.:))) eu as vrea sa se faca serialul.
  • primele 20 episoade dupa primul volum? serios? cam cit e bugetul serialului? de ce nu dezbate si povestea unui turnator care nu-si gaseste locul, ca timp ar fi, si ce mai conteaza inca vreo 40 episoade. mai adaugam curve, infractori, clanuri mafiote si mai facem vreo 254 episoade. si asa facem productie la vreo 600 de episoade mai poraste ca cea mai slaba tuica de pufoaica indoita cu multa apa.

Trimite un comentariu