Skip to main content

Statul francez a ajutat anul trecut presa scrisă cu 288 de milioane de euro

 

Sursa foto: Ozap.com
Sursa foto: Ozap.com

Publicitate

Anul trecut, 200 de titluri din presa scrisă franceză au fost ajutate de ministerul Culturii din Hexagon cu 288 de milioane de euro, scrie Ozap.com.

În mod oficial, aceste ajutoare sunt acordate de stat pentru a garanta pluralismul și libertatea presei.

"Le Figaro" și "Le Monde" au fost publicațiile care au beneficiat de cele mai mari subvenții, fiecare a primit anul trecut circa 16,1 milioane de euro.

Următorul loc în clasamentul ziarelor ajutate de stat a fost "Aujourd'hui en France", care a primit circa 12 milioane de euro, iar "Ouest France" a beneficiat de un ajutor de 10,4 milioane de euro, la egalitate cu "La Croix".

În acest top urmează "Télérama" (10,1 millioane de euro), "Libération" (9,8), "Le Nouvel Observateur" (8,2 millions d'euros) și "Télé 7 Jours" (6,9).

Ozap.com menționează că ajutoarele acordate presei tipărite s-au dublat față de 2008. Aceste ajutoare acordate de stat au fost aspru criticate de Curtea de Conturi în februarie și septembrie 2013.

Magistrații au spus că pachetul de ajutor acordat între 2009 și 2011, care s-a ridicat la valoarea de 5 miliarde de euro, a fost ineficient având în vedere faptul că întreține o situație de dependență pentru acest sector al presei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • La noi presa scrisa, cat si cea digitala ar trebui sa dispara de pe piata. Sau daca par prea aspru, sa dispara pana isi schimba redactorii in proportie de 100%. Niste analfabeti cu 2 clase si dependenti de pr0n sunt redactori la marile ziare. Daca guvernul ar ajuta acesti imbelici cu subventii, ar trebui impuscati toti.

Trimite un comentariu