Skip to main content

TOP ZenithOptimedia: Google, cel mai mare deținător de spatiu media la nivel global

 

Sursa foto: Capital.ro
Sursa foto: Capital.ro

Publicitate

Google este cel mai mare deținător de spatiu media la nivel global, potrivit unui raport realizat de ZenithOptimedia.

În clasamentul Top 30 al furnizorilor de spatii media au intrat cinci companii de internet - Google, Yahoo!, Facebook, Baidu (principalul motor de căutare al Chinei) și Microsoft - atragand 67% din investițiile globale în publicitatea pe internet și 21% din veniturile totale de media generate de Top 30 media owners.

În acest top Walt Disney Company ocupă locul trei, Time Warner locul șase, Discovery Communications locul 22 și Facebook 24.

Puterea pieței de publicitate pe internet este deținuta la acest moment de intermediari, companii care conectează consumatorii cu conținutul pe care îl caută, sau unii cu altii, mai degrabă decat cu producatorii de conținut, se mai arată în raportul Zenith.

Înainte de Topul 30 al furnizorilor de spatii media, Paginademedia.ro vă prezintă în continuare câteva concluzii descprinse din raportul realizat de ZenithOptimedia.

  • Producătorii de conținut încă domină, în pofida creșterii rapide a intermediarilor de internet, generând o mare parte a veniturilor de media. 22 de companii din Top 30 sunt companii de media și entertainment tradiționale, care creează și distribuie conținutul lor propriu, avand un cumul de 64% din veniturile media combinate ale furnizorilor de media din întregul top.
  • Divizarea presei si televiziunii. Declinul industriei de publishing duce la scindarea marilor conglomerate media in companii ce preiau diviziile de film si televiziune si cele de publishing, cum este cazul lui News Corporation, divizat in Century Fox si noul News Corporation. Un rationament similar se gaseste si in spatele divizarii lui Time Warner. Time Inc., publisher-ul sau de reviste se va separa de Time Warner cu diviziile sale de film si televiziune, actiune programata pentru trimestrul II din 2014.

Top 30 media owners

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu