Skip to main content

VIDEO. Noua televiziune publică din Grecia, NERIT, a început să emită

 
NERIT - televiziunea greceasca
NERIT - televiziunea greceasca

NERIT - televiziunea greceascaNERIT, noua televiziune publică din Grecia, a început să emită duminică la ora locală 18.00 (15.00 GMT), după aproape 11 luni de la închiderea brutală a radiodifuzorului ERT din motive economice şi înlocuirea temporară a sa cu un post cu program redus, DT, scrie Mediafax.

Publicitate

Lansarea a fost una lipsită de fast şi a avut loc cu două săptămâni înainte de alegerile naţionale şi europene, cruciale pentru guvernul elen.

Pe ecranul DT, un substitut al televiziunii publice lansat în grabă după închiderea ERT, o numărătoare inversă a început în cursul după-amiezii de duminică. Apoi, la ora 18.00 locală, logoul DT a fost înlocuit cu litera "N" din numele noii televiziuni NERIT, urmat de un buletin de ştiri de o oră şi jumătate - inclusiv informaţii sportive -, ce a fost prezentat de o fostă jurnalistă de la ERT, Andrianna Paraskevopoulou.

http://www.youtube.com/watch?v=guBcVu9BnDc

După buletinul de ştiri, postul grec a difuzat o comedie clasică, în alb negru, de care grecii sunt mari amatori, în onoarea Zilei mondiale a râsului.

Reamintim că pe 11 iunie 2013, pentru a se conforma creditorilor ei, UE şi FMI, care o presau să facă economii, guvernul grec a decis închiderea posturilor publice de televiziune ERT, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus