Skip to main content

CNA face teste pentru transmiterea live a ședințelor. Laura Georgescu: „Se fac probe tehnice și se va supune la vot consiliului”

 
CNA face teste pentru transmiterea live a ședințelor. Laura Georgescu: „Se fac probe tehnice și se va supune la vot consiliului”
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Departamentul tehnic al Consiliul Național al Audiovizualului a făcut astăzi teste pentru posibilitatea transmiterii pe site-ul instituției a ședințelor publice pe care consiliul le desfășoară marți și joi. Dar transmiterea ședinței depinde strict de votul consiliului.

Contactată de paginademedia.ro, Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat: „Se fac probe tehnice și se supune la vot consiliului mâine, dar în secunda în care ai votat, trebuie să respecți ceea ce ai votat. Nu se votează, se oprește. Repet, nu a avut nimeni nimic de ascuns, dar filmează toți cei 11 membri ai Consiliului, supune corect la vot, transmite live online pe pagina instituției și eu personal nu am o problemă”.

În plus, șeful CNA a precizat că instituția a primit o serie de notificări de la reprezentanți ai radiodifuzorilor care au cerut să nu mai fie filmați.

„Avem notificări la instituție să nu mai fie filmați reprezentanții radiodifuzorilor la CNA. Deci riscăm să intrăm și în procese. Fiindcă în secunda în care tu vii la ședință și ești filmat, imediat te poți îndrepta împotriva instituției. Filmarea unor membri și a unor persoane fizice care vin să reprezinte interesele radiodifuzorilor în ședință nu este legală”, a spus Laura Georgescu pentru paginademedia.ro.

Laura Georgescu a ținut să facă precizări în legătură cu ședința de marți, 17 iunie, care a fost suspendată după ce Valentin Jucan, membru CNA, a refuzat să oprească filmarea și transmiterea live (detalii AICI).

Georgescu: „Ieri s-a supus la vot propunerea Monicăi Gubernat, care a spus foarte clar: Nu sunt de acord să fie filmată o parte a Consiliului și transmisă live online pe o pagină de Facebook a unei persoane fizice. Firesc este să filmăm live online, transmisie pe website-ul insituției și plan general cu toți membrii. Asta a fost problema.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA-ul este o institutie publica, platita din bani publici si care ar trebui, asa cum sustin ei, sa vegheze asupra interesului superior al telespectatorului. Transmisia LIVE a unui eveniment care are ca scop informarea in cat mai multe moduri posibile a telespectatorului/ascultatorului interesat de un anume subiect mi se pare normala. Faptul ca e facuta de un membru al consiliului si nu de institutie in sine, nu ma deranjeaza catusi de putin.

    Declaratiile astea ca vezi doamne nu vor radiodifuzori sa fie filmati sau ca vor actiona in instanta sunt frectie la picior de lemn, care se bat cap in cap cu informatia initiala a sefei institutiei care ar fi totusi de acord.

    Pana la urma ce ar avea de ascuns acei reprezentanti ? Nu se afla intr-o institutie publica cerand autorizatii pentru a transmite catre public ceva ?
  • a inceput sa ii tataie curu lu madam Georgescu, aka Ana Pauker, si a inceput sa o dea la intors. Duduie, nu o mai duci mult, vei fi data afara si n-o sa-ti mai raspunda nici dreacu la telefon - asta in caz ca nu ajungi rezidenta la Rahova...

Trimite un comentariu