Skip to main content

Planul de reducere a salariilor la TVR a fost respins de Consiliul de Administraţie

 
tvr
tvr

tvr Consiliul de Administraţie al TVR a respins planul de reducere a timpului de lucru al salariaţilor de la 8 la 6 ore şi a câştigurilor lor salariale cu 20%, anunţă Mediafax.

Publicitate

La jumătatea lunii mai, conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv) dorea să reducă timpul de lucru al angajaţilor instituţiei de la 8 la 6 ore pe zi şi câştigurile salariale ale acestora cu 20%. Decizia viza în principiu toate zonele din Televiziunea Română şi urma să îi afecteze din acest an pe toţi angajaţii.

Din 27 mai, angajaţii TVR au intrat în grevă japoneză, aceştia protestând, printre altele, faţă de decizia de reducere a timpului de lucru de la 8 la 6 ore şi au continuat timp de o săptămână.

Potrivit EVZ, şi astăzi, în timpul întrunirii Consiliului de Administraţie, 300 de angajaţi au protestat în faţa instituţiei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stef stef
    sa inteleg ca lucrezi in tvr? 1600 e destul pt unul/a care ia bani de la mine si de la altii...
  • stef stef
    1600 e destul pt unul/a care ia bani de la mine si de la altii...
  • protopopescu protopopescu
    eu nu zic ca cei care tin partea TVR nu au dreptate. e aiurea sa arunci in strada niste oameni sau sa le tai din salariile si asa mici. dar sincer, ce se intampla la TVR este o gluma proasta. Romania este una din putinele tari europene unde postul national inregistreaza audiente atat de mici. cu tot aparatul pe care il aveti in spate ar trebui sa fiti in stare sa produceti ceva digerabil si pentru telespectator.
  • titi dinca titi dinca
    mai ieri, un nene de la udmr spunea intr-un interviu la tvr ca in cei 24 de ani de cand este in comisia de cultura din parlament au fost mai multe incercari de a inchide tvr-ul. din ce spunea persoana reiese ca tot ce este legat de serviciul public, de interesul public, incomodeaza.

    adevar este ca daca vrei liniste in colonii trebuie sa ai un lider puternic in masura sa-si scoata supusii la soare doar cand e noapte. prea multa democratie in colonii nu este buna. :)

    televiziunile comerciale nu sunt decat tarabe pentru produsele marilor corporatii, care vor sa lichideze orice productie locala concurenta.

    nu poti sa te angajezezi intr-o televiziune comerciala decat dupa ce dovedesti ca esti un bun romglez. limba romana este supusa unui atac lent si foarte concertat de tot felul de mercenari, romani sau straini.
  • silvia silvia
    Tragedia n-ar fi cu scaderea salariului, ci cu cele sase ore de munca. Jumatate din angajati ar trebui sa stea la serviciu de doua ori mai mult ca acum.
  • Livia Pila Livia Pila
    Adina, fireasca a nefirescului mintii, pai daca toti din TVR sunt acasa la ora 16, tu, roaba lui Dumnezeu, te-ai intrebat cum se face emisia intre 16 și 07 dimineata? Cred ca ai fi buna in echipa lui Tanase Mirunica!
  • Horea Horea
    @adina (cu "a" mic!)

    1. "reducerea salariilor ... este absolut fireasca in ..."
    Ce sa mai reduci "fireasco" la cineva cu 1600 lei pe luna?

    2."... ati auzit de performanta? "
    Dar de rolul unei televiziuni PUBLICE, ai auzit?

    3. Citeste cu atentie ce scrie Mariana mai jos.
    Incearca, forteaza chiar, sa si intelegi ce-a scris!
  • adina adina
    Daca n-au cum sa performeze si sunt asa de buni, de ce nu se duc la un post privat unde sa exceleze? Raspuns corect: Pentru ca la stat e caldut, banii vin din abonamentele fraierilor, la ora 16 sunt acasa si viata e frumoasa. Performanta e la privat care tine in spate un aparat obez si ineficient.
  • mariana mariana
    Tu, unde lucrezi Adina, iei decizii in locul managerilor prost pregatiti pe care ii ai? In TVR a intervenit intotdeauna factorul politic, de cumetrie, spaga si amantlacul. Mai e un numar de angajati care au salarii de mizerie veniti pe concurs, dar n-au cum sa performeze, din cauza mediocritatii a ceea ce am spus mai devreme.
  • adina adina
    reducerea salariilor sau a numarului de angajati este absolut fireasca in contextul in care institutia consuma banii publici aiurea. ce ati face daca taxa rtv nu ar mai fi obligatorie? ati auzit de performanta? normal ca nu.
  • Horea Horea
    Reducerea salariilor s-a facut pentru bugetari acum cativa ani si pentru o anumita perioada de timp. Acum economia "bubuie" din nou.
    In ce barlog a dormit Stelian Tanase de abia acum s-a trezit si ii trece prin cap o asemenea traznaie?
    Chiar nu stie respectivul ca acea reducere i-a costat pe PDL-isti pierderea guvernarii?
    Oare el, Tanase, cand va pierdea conducerea acestei Institutii in care a plonjat fara sa stie sa "inoate"?
  • Livia Pila Livia Pila
    Semn clar ca ii va merge tare greu numitului TANASE STELIAN. Oare cum de i-a trecut prin cap numitului o asemenea gugumanie? Nu s-a gindit la consecintele legale pe termen lung? Semn clar ca e un NEPRICEPUT. TVR are inca un gropar. Plus o groparita. Pe numita MUNTEANU MIRUNA, diva tanasista!

Trimite un comentariu

sus