Skip to main content

UPDATE. Redactorii Academia Cațavencu, amenințați cu poliția. Administratorul Adrian Rus spune că revista își va continua apariția

 

academia catavencu site

Publicitate

UPDATE 14.34. Cu câteva minute în urmă, jurnaliștii de la Academia Cațavencu au anunțat că telefoanele de serviciu le-au fost închise de către conducerea trustului de presă.

UPDATE 16.00. Administratorul Adrian Rus a transmis HotNews.ro joi dupa-amiaza, prin SMS: "Academia Cațavencu isi continua aparitia atit in print, cat si online. Citiva redactori au ales sa plece din cauza intirzierilor salariale. Nu am altceva de spus. Multumesc de intelegere." Intrebat, suplimentar, daca numarul din 23 iunie va aparea, el a raspuns: "Da".

Într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro, redacția Academiei Cațavencu anunță că jurnaliștii au fost amenințați cu poliția de către Adrian Rus, administratorul companiei.

Redăm în continuare mesajul redacției:

„Administratorul trustului de presă, domnul Adrian Rus, l-a contactat telefonic pe redactorul-șef, Dan Mazilu, ca să-i transmită că "o să sufere foarte mult pentru ceea ce a făcut", că întrerupe imediat telefoanele de serviciu, pentru a nu putea discuta cu presa și că mâine la prânz, redactorii Academia Cațavencu se vor trezi cu poliția la ușă pentru a li se ridica laptop-urile și telefoanele mobile. Toate acestea în condițiile în care redactorii sunt în mod legal încă angajați ai revistei.”

Reamintim că mai mulți redactori Academia Cațavencu au decis să-și suspende activitatea pentru că nu și-au mai primit salariile de trei luni (detalii AICI).

“Redacția Academiei Cațavencu nu este dispusă să scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului și cu supervizarea femeii de serviciu”, spune redacția într-o poziție trimisă Paginademedia.ro, pe care o redăm intgral în continuare.

Mesajul citează și un mail al directorului general Adrian Rus, în care acesta răspunde la întrebările legate de întârzierile salariale: “CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!”

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu