Skip to main content

29 Iulie. Jackie Chan vine în România. Mutu a dat în judecată Gazeta Sporturilor

 
Jackie Chan
Jackie Chan

Foto: AFP/Mediafax Foto
Foto: AFP/Mediafax Foto

Publicitate

JACKIE, ÎN ROMÂIA. Actorul Jackie Chan va veni în premieră în România, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, în Capitală, a declarat pentru Mediafax Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Astfel, în urma memorandumului semnat de Mihai Kogălniceanu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din România, şi Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populară Chineză, pe 28 martie, un festival de film românesc şi unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate în cele două ţări.


EXCLUSIV: Jackie Chan vine în premieră în România, la Zilele Filmului Chinezesc


CU GAZETA ÎN INSTANŢĂ. Fotbalistul Adrian Mutu a dat in judecata compania care editeaza publicatia Gazeta Sporturilor, potrivit unui dosar inregistrat saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti, scrie DailyBusiness.ro.

Alaturi de Convergent Media, in dosar mai apar ca parati omul de afaceri Adrian Martian, patronul UTA Arad, si jurnalistul Iustin Gafiuc.

Adrian Mutu a apelat la instanta dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe articole in care omul de afaceri Adrian Martian a facut "dezvaluiri socante" despre fotbalist.
Adrian Mutu a dat in judecata Gazeta Sporturilor


DOCUMENTAR. Seria documentară „Ultimele voci ale Primului Război Mondial“ va fi difuzată de BBC Knowledge începând cu 30 iulie, de la ora 23:00, potrivit Adevărul.

Având la bază o vastă colecţie de interviuri filmate cu veterani britanici, acest documentar oferă o perspectivă fascinantă asupra unuia dintre cele mai tragice şi sângeroase conflicte din istoria umanităţii: Primul Război Mondial. Acum o sută de ani, în vara lui 1914, un tânăr sârb trăgea focurile de pistol care aveau să aducă Apocalipsa. Început aproape din greşeală, Primul Război Mondial avea să fie mai sângeros decât orice alt conflict de până atunci.
„Ultimele voci ale Primului Război Mondial“, documentarul ce prezintă mărturiile veteranilor britanici


BILANŢ. GMP Group, fondat şi deţinut de Felix Tătaru, a înregistrat în 2013 o cifră cumulată de afaceri de 6,65 milioane euro, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice şi calculate la Forbes România la cursul mediu de 4,41 lei/euro.

Cele cinci companii din grup – GMP Advertising, GMP PR, Webstyler (comunicare digitală), Point Public Affairs (lobby şi public affairs), Chapter 4 (subsidiara din România a reţelei regionale Chapter 4 Group) – au realizat un profit cumulat de 594.067 euro la sfârşitul anului 2013.
Grupuri de comunicare în 2013: GMP Group


REACŢIE. Taxa pe publicitate adoptata luna trecuta de puterea de la Budapesta reprezinta o amenintare la adresa libertatii presei, scrie vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, intr-un comentariu publicat luni peblogul sau oficial. Aprecierile Vicepresedintelui CE responsabil cu Agenda Digitala a Europei se numara printre cele mai dure pozitii luate la nivel international la adresa deciziei autoritatilor ungare de a introduce aceasta taxa contestata de mai toata piata media din Ungaria.

"Noua taxa a fost introdusa in Parlament intr-un rastimp de doar cateva zile, fara vreo dezbatere semnificativa sau consultari. Aparent o "taxa pe publicitate" menita sa creasca veniturile, aceasta afecteaza, de fapt, in mod disproportionat o singura companie media, RTL”, comenteaza Comisarul Kroes.
Vicepresedintele CE Neelie Kroes denunta "taxa pe publicitate" din Ungaria: Ea face parte dintr-un model de actiune ce ingrijoreaza profund, contrar valorilor europene


STUDIU. Supravegherea la scară largă efectuată de serviciile de informaţii americane începe să aibă impact asupra libertăţii presei şi democraţiei, denunţă un raport publicat luni de cea mai mare asociaţie americană de apărare a libertăţilor civile, scrie Mediafax.

Studiul realizat de puternica Uniune Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) şi organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch se sprijină pe 92 de interviuri ale unor jurnalişti, avocaţi, foşti şi actuali oficiali guvernamentali. Concluzia sa este fără echivoc: programele de supraveghere create de Washington în scopul de a contracara atentatele au subminat libertatea presei, dreptul publicului la informare şi dreptul de a obţine ajutor juridic.
Libertatea presei este în pericol în SUA din cauza programului de supraveghere al NSA


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus