Skip to main content

Bogdan Nicola, unul dintre fondatorii The Group, pus sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

 

Sursa foto: The Group
Sursa foto: The Group

Publicitate

Tribunalul București a decis săptămâna trecută punerea sub control judiciar a lui Bogdan Nicola, trimis în judecată pentru infracțiunea de „cumpărare de influență”. Măsura nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată. 

Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fiind fondatori ai grupului de companii de comunicare, The Group, alături de Zoltan Szigeti.

CONTEXT. Direcția Națională Anticorupție a decis în vara anului trecut trimiterea în judecată a lui Bogdan Nicola alături de alte cinci persoane. Potrivit unui comunicat emis de instituție la momentul respectiv, Bogdan Nicola ar fi plătit 10.000 de euro pentru obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

Controlul judiciar presupune anumite limitări, printre care, inculpatul trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori sunt chemați, să se prezinte organului de poliție conform programului de supraveghere, să nu se apropie de alți inculpați sau martori, să nu dețină arme și nici să nu părăsească țara.

În afară de Bogdan Nicola, tot în vara anului trecut au fost trimiși în judecată Tămășanu Eugen (cumpărare de influenţă), Folea Virgil Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1 (trafic de influenţă), Bogdan Vasile - Silviu și Pandelea Ovidiu - Florian, inspectori la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, şi Trocan Nicoleta Tamara, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

De menționat că din cele șase persoane trimise în judecată, trei au fost deja condamnate la închisoare. În ianuarie 2014, Pandelea Ovidiu - Florian a primit mai multe pedepse, dintre care cea mai mare a fost de doi ani șase luni de închisoare,  Folea Virgil Valentin la doi ani și șase luni, iar Bogdan Silviu Valentin la cinci ani de închisoare.

Tot atunci, instanța a decis „disjungerea cauzei în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Nicola Teodor Bogdan, Tămăşanu Eugen, Trocan Nicoleta Tamara şi formarea unui alt dosar”. 

Judecarea noului dosar a început în data de 7 martie și s-a ajuns în faza controlului judiciar. Un nou termen pentru judecarea dosarului a fost stabilit pentru această toamnă.

Decizia integrală a instanței, în continuare: 

În baza art. 362 alin. 1 cu referire la art.202 alin.1, 3 ?i 4 lit.b C.pr.pen., art.211 și urm. C.pr.pen. ia față de inculpații NICOLA TEODOR-BOGDAN și TĂMĂŞANU EUGEN, măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art.215 alin 1 lit. a-c și alin.2 lit.a, d, f, j C.pr.pen., pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpații NICOLA TEODOR-BOGDAN și TĂMĂŞANU EUGEN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

• să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemați;

• să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

• să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemați.

• să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței;

• să nu se apropie de inculpata TROCAN NICOLETA TAMARA și de martori şi să nu comunice cu aceștia și nici între ei, direct sau indirect, pe nicio cale;

• să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

• să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În baza art.215 alin 3 C.pr.pen. atrage atenția inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Admite cererea inculpatului TĂMĂŞANU EUGEN. Încuviințează inculpatului TĂMĂŞANU EUGEN să părăsească teritoriul României pe o perioadă de 10 zile, respectiv în perioada 30.08.2014 până la data de 08.09.2014. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu