Skip to main content

CNA, executat silit de o firmă de cablu pentru aproape 10.000 de lei

 
CNA, executat silit de o firmă de cablu pentru aproape 10.000 de lei
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a ajuns să fie executat silit. Cum? O societate de cablu din Iași a obținut în instanță anularea (definitvă) a unei amenzi de la CNA de 50.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată de aproape 10.000 de lei din partea instituției. Acum, aceeași societate execută silit CNA.

Burțilă & Co Electron M. Bit din Pașcani execută silit Consiliul pentru suma de 9.795 de lei, bani ce reprezintă cheltuieli de judecată după ce societatea a câștigat un proces și un recurs.

Contactați de paginademedia.ro, reprezentanții instituției au declarat că CNA a cerut, încă din luna martie, societății de cablu să comunice un numărul de cont și banca la care să fie trimiși banii, dar societatea nu a oferit niciun răspuns. Aceștia au mai declarat că suma datorată va fi plătită.

Totul a început în anul 2010, pe vremea când președinte al CNA era Răsvan Popescu, iar firma de cablu Burțilă & Co Electron M. Bit a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru că nu a introdus în grilă un post local, liber la retransmisie, încălcând astfel principiul must carry.

Firma a contestat amenda în instanță, la Curtea de Apel, și a câștigat. Astfel, pe lângă anularea amenzii de 50.000 de lei, Curtea a decis că firma de cablu trebuie să primească și cheltuieli de judecată de 6.200 de lei. Decizia a fost apoi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a decis, definitiv și irevocabil, în favoarea firmei de cablu. Pe lângă aceasta, CNA trebuia să mai plătească alte cheltuieli de judecată, în valoare de 3.595 de lei, ajungându-se astfel la un total de 9.795 de lei.

După această fază, firma de cablu a cerut în instanță executarea silită a CNA, întrucât nu și-a primit banii. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 4, la data de 23 iulie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu