Skip to main content

Cursuri de jurnalism pe bani europeni. Cum pot fi accesate

 
Cursuri de jurnalism pe bani europeni. Cum pot fi accesate
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

Asociaţia Jurnalism pentru Şanse Egale și societatea  Blockbuster Media au lansat Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism, o serie de cursuri gratuite pentru meserii din zona presei (operatori, reporteri, cameramani, editori).

Proiectul are o finanțare de aproape patru milioane de euro (17.129.034 de lei), din fonduri europene - Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi intenționează, iar cursurile vizează 756 de femei, dintre care 140 de experţi mass-media, aparţinând regiunilor de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia (Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman).

ZONELE DE PREGĂTIRE. Reporter, cameraman, operator procesare audio-video (editori imagine), regizor emisie, cosmetician, coafură şi operator validare şi prelucrare date.

Cursurile, cu durata de 14 luni, sunt gratuite, iar pentru o parte dintre participanţi vor fi acordate subvenţii şi premii.

DURATĂ. Școala se va face în două serii: septembrie - martie și aprilie - septembrie.

Printre numele care vor preda la școala se numără Carmen Ivanov, profesor de dicție (profesor la Școala Tudor Vornicu), Gică Preda, regie și Tudor Mușat, jurnalistDigi24. Vor fi și profesori de la UNATC pentru partea de meserii tehnice.

ÎNSCRIERILE au început deja și se pot face trimițând un e-mail cu datele de contact la adresa mediafem@blockbustermedia.ro. Se pot înscrie femei care au cel puțin 12 clase absolvite.

Obiectivul proiectului este promovarea principiului egalității de șanse și de gen în cadrul comunităţii mass-media atât prin instruirea membrilor activi, cât şi prin calificarea şi recalificarea celor care lucrează deja în domeniu sau a celor care doresc să intre în această comunitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu