Skip to main content

OFICIAL. Andrei Bădin, urmărit penal într-un dosar de luare mită. El ar fi primit 5.000 de lei

 
andrei-badin-4100_01
andrei-badin-4100_01

andrei-badin-4100_01

Publicitate

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat astăzi, printr-un comunicat, extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectulBădin Andrei Dan, „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luarea de mită”.

CAUZA. „În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit Gandul.info, Adrian Duicu, fostul şef al consiliului judeţean al Mehedinţi, a susţinut în faţa procurorilor DNA că i-ar fi dat bani prezentatorului TV Andrei Bădin pentru a nu face o emisiune despre ministrul mediului Rovana Plumb, mai precizează sursa citată. 

Duicu i-ar fi transferat prezentatorului Andrei Bădin suma de 5.000 de lei ce ar fi reprezentat plata pentru ca acesta să nu facă dezvăluiri despre Rovana Plumb de la PSD. În dosar sunt interceptări în cauză, arată Gandul.info.

Până la lămurirea situaţiei lui Bădin, B1 TV a decis să-l suspende pe acesta.

„Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului”, se arată într-un comunicat al postului, trimis paginademedia.ro

Comunicatul integral, în continuare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmăririi penale în cauză şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul BĂDIN ANDREI-DAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luarea de mită.

Din ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora: 

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice.

Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Urzicescu Urzicescu
    Clonele,contraataca...

Trimite un comentariu

sus