Skip to main content

6 August. Compania AMC Networks, prezentă şi pe piaţa din România, vrea să cumpere BBC America

 
Televizor
Televizor

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

ACHIZIŢIE. Compania americană AMC Networks, care este prezentă şi pe piaţa din România cu mai multe televiziuni, este în negocieri pentru a cumpăra un pachet substanţial de acţiuni la televiziunea BBC America, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, BBC Worldwide, compania prin care radiodifuzorul public britanic îşi desfăşoară operaţiunile la nivel internaţional, ar urma să îşi menţină controlul asupra BBC America, dar televiziunea va beneficia atât de reţeaua de distribuţie a AMC, cât şi de sistemul de vânzări de publicitate al companiei americane.


Dacă negocierile vor fi finalizate cu succes, AMC va avea un pachet de aproximativ 50% din acţiunile BBC America.
Compania AMC Networks, prezentă şi pe piaţa din România, vrea să cumpere BBC America


STRATEGIE. Tot mai multe institutii de presa isi deschid paginile digitale pentru continut furnizat de cititorii lor, ceea ce permite acelor institutii sa-si intareasca dialogul cu utilizatorii si conversatia intre ei, sa se transforme intr-un dirijor al discutiilor, fara insa sa le controleze, scrie New York Times intr-un amplu material dedicat acestei "tendinte de neoprit si plina de riscuri", citat de HotNews.

Publicatia citata ofera mai multe exemple de publicatii care abordeaza, fiecare in felul sau, acest fenomen care nu este nou, dar care este luat in considerare de multe companii media mari care s-au ferit, pana acum, sa-si riste reputatia distribuind materiale asupra carora nu au controlul total.

New York Times aminteste ca, impreuna cu Washington Post, dezvolta o tehnologie ce la va permite ambelor publicatii sa puna la punct platforme adresate cititorilor. Proiectul este sustinut cu bani de la John S. and James L. Knight Foundation si beneficiaza de asistenta tehnica a Mozilla.
New York Times: Spatiul editorial ocupat de cititori - o tendinta "de neoprit si plina de riscuri" pentru editorii de presa


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus