Skip to main content

INTERVIU. Alin Alecu, director general Goldbach, despre retragerea companiei din România: „Ei își doresc ca acest proces să se încheie până la sfârșitul anului”

 

Alin-Alecu

Publicitate

Goldbach Group, prezent în România prin două entități, a anunțat retragerea din România pe fondul problemelor economice din prima jumătate a acestui an. Ce urmează după acest anunț? „În momentul de față începe practic procesul de negociere în sensul de vânzare a acțiunilor”, a declarat Alin Alecu, director general al Goldbach România, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Grupul elvețian, care a intrat pe piața din România în 2008 prin achiziția ARBOMedia, plănuiește să iasă din acționariatul Goldbach România până la sfârșitul acestui an.

Potrivit directorului general al Goldbach România, în prezent cele două companii pe care grupul le deține la noi, Goldbach Media și Goldbach Audience, sunt în plin proces de fuziune.

Iulia Bunea: Ce se întâmplă cu operațiunile Goldbach în România?

Alin Alecu: Din discuția pe care am avut-o cu reprezentanții grupului, e în interesul tuturor să se continue operațiunile. În momentul de față începe practic procesul de negociere în sensul de vânzare a acțiunilor care vom vedea cum se va finaliza și cu cine se va finaliza și când se va întâmpla. Ei își doresc ca acest proces să se încheie până la sfârșitul acestui an. Dar una dintre condiții este ca business-ul să continue.

Există negocieri sau nu s-a început încă?

Ideea este următoarea, un astfel de comunicat, când ești o companie cotată la bursă, primii care trebuie să afle despre intenția respectivă sunt acționarii. Așadar comunicatul este extrem de proaspăt, el a fost da ca un comunicat ad-hoc de elvețieni care, au explicat mai pe larg și ce se întâmplă în alte țări. De-abia din acel moment începe procesul, nu se face nimic anterior acestui comunicat. De-abia acum începe procesul. Sigur că probabil că vor exista investitori care își vor arăta interesul. Probabil că și grupul va căuta la rândul lui potențiali cumpărători. Cert e că procesul de-abia acum începe.

Există o estimare a valorii companiei?

Nu cred că a fost făcut așa ceva, probabil că se va discuta. În momentul de față, în România sunt două companii, care au început deja un proces de fuzionare. Va fi o singură companie care probabil aceea va fi vândută. Este vorba de Goldbach Media și Goldbach Audience. este dificil în momentul de față o evaluare.

Ce se va întâmpla cu angajații Goldbach?

Înțelegerea noastră cu cei de la grup a fost că business-ul va continua și va continua în structura actuală, însemnând că se vor menține liniile de business actuale. Sigur că în momentul în care cumpără altceva, el va decide ce se va întâmpla, dar înțelegerea noastră a fost că se va căuta un partener care să continue business-ul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Reteta romaneasca aplicata de elvetinei... Insolventa - se traduce in tzeapa pentru toti furnizorii si partenerii media inclusiv agentiile. Se doreste si o tzeapa rapida "pana la sfarsitul anului"
    Pe mfinate.ro are datorii de 10000000 si pierdere de 6500000
    Cine cumpara o gaura neagra de 16500000?.....

Trimite un comentariu