Skip to main content

Membrii CNA, după discuțiile cu ușile închise din Comisia de Cultură a Senatului: Se va revizui Regulamentul de Ordine și Funcționare

 
Membrii CNA, după discuțiile cu ușile închise din Comisia de Cultură a Senatului: Se va revizui Regulamentul de Ordine și Funcționare
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

După trei ore de discuții cu ușile închise între membrii CNA și Comisia de Cultură a Senatului singura soluție a fost: refacerea Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru ca forul „să-și reintre în întreaga sa funcționare ca întreg”.

Astfel, a fost formată o subcomisie formată din trei membri (Monica Gubernat, Lorand Turoș și Valentin Jucan) care se va reuni și se va ocupa de revizuirea Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF).

Din informațiile paginademedia.ro, selecția subcomisiei s-ar fi făcut astfel: un membru numit de putere, altul numit de opoziție și un altul de UDMR.

„Subcomisia va revizui regulamentul de ordine și funcționare al CNA în așa fel încât consiliul să poată să-și exercite în integralitatea sa mandatul conform prevederilor legii”, a explicat senatorul Georgică Severin la capătul celor trei ore de discuții cu ușile închise.

Senatorul PSD a ținut să sublinieze că în cadrul întâlnirii „s-au spus foarte multe lucruri, dar tonul s-a menținut la un nivel politicos. A fost un dialog să spunem demn de o întâlnire între două instituții importante ale statului român”.

Valentin Jucan a precizat că va propune în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ca şedinţele CNA să fie transmise online.

La întâlnirea de astăzi au lipsit doi membri (Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea), restul fiind prezenți: Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Cristina Trepcea, Lorand Turoș și Florin Gabrea.

Din declarațiile lui Georgică Severin:

  • Sunt bucuros să spun că a fost o discuție constructivă. Dincolo de orgolii, de nemulțumiri și toate celelalte astepte care au dus la blocajul CNA, am văzut din partea tuturor o discuție pentru ca instituția să înceapă să funcționeze.
  • Concluziile discuției sunt următoarele: Consiliul Național al Audiovizualului își va relua lucrările cu participarea tuturor membrilor. Se va constitui o subcomisie în cadrul consiliului formată din doamna Monica Gubernat, dl Valentin Jucan și dl Turoș care să se ocupe de o revizuire a regulamentului de ordine și funcționare a CNA în așa fel încât în spiritul legii CNA, consiliul să-și reintre în întreaga sa funcționare ca întreg.
  • În același timp, doamna Laura Georgescu va continua să-și exercite mandatul dar în deplină consonanță cu Consiliul și cu hotărârile luate prin vot cu consiliul.
  • Ne-am propus să inițiem acest moment zero. Nu suntem în niciun fel implicați în activitatea curentă a consiliului. Consiliul este o autoritate autonomă și așa dorim să rămână. Am profitat de ocazie ca să-i rog pe participanți să nu uite că una dintre marile calități ale acestei instituții este faptul că politicul nu se poate amesteca. Membrii nu pot fi demiși, nu pot fi obligați să demisioneze și în așa fel se asigură autonomia.

Valentin Jucan, membru CNA:

  • Încercăm prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare să aducem la un nivel de funcționare corect anumite aspecte pe care noi le-am reclamat î legătură cu o parte din comportamentul președintelui sau cu anumite decizii pe care le-am considerat abuzive.
  • Evident că bunul simț și buna creștere nu pot fi introduse printr-un articol, nici măcar articolul unu din regulament. Am discutat și domnul președinte vă poate confirma, am discutat despre o atitudine a Consiliului dar și un eventual punct de vedere al Comisiei pentru Cultură în legătură cu condamnarea limbajului.

Laura Georgescu, președintele CNA: „Încercăm să transparentizăm exact drepturile pe care le are Consiliul în integralitatea lui ca for colegial de 11 membrii cu voturi egale şi lăsând doar obligaţii şi interdicţii pentru fiecare membru luat separat

În curs de actualizare

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu