Skip to main content

Noua structură de organizare de la Libertatea: fără redactori-șefi adjuncți, dar cu News Editor și Section Editor. Ce are fiecare în subordine

 

captura libertatea

Publicitate

Schimbarea conducerii ziarului Libertatea aduce și o modificare organizațională. Poziția de redactor-șef rămâne (fiind numit Cătălin Alistari, după cum Paginademedia.ro a scris aici), dar dispar pozițiile de redactor-șef adjunct. Apar, în schimb, un Section Editor (Mihaela Călinoiu) și un News Editor (poziție deocamdată neocupată). Se înființează și o nouă secție - Topics, și o nouă poziție - Editor coordonator print-online, pe care a venit Alexa Fusoi.

Cum este organizată redacția:

PUBLISHER - Peter Frank

- Publisherul va fi responsabil de tot continutul editorial din print si online, de operatiunile produsului SportNews, fiind in acelasi timp raspunzator si pentru partea de business a fiecareia din aceste zone, fie in mod direct, fie in colaborare cu Alin Dospinescu, Publisher Online al Ringier.

- Persoanele responsabile de brand-urile Libertatea si SportNews din departamentele de Marketing si Vanzari vor avea de asemenea o raportare secundara si catre Publisher.

REDACTOR-ȘEF - Cătălin Alistari

- in aceasta noua structura vor raporta ierarhic Redactorului Sef urmatoarele pozitii: News Editorul, Sections Editorul, Editorul Coordonator print – on line,Seful sectiei DTP, Corectura, Photoeditorul si persoanele responsabile de continutul editorial online.

 

SECTIONS EDITOR - Mihaela Călinoiu

- Ei ii vor raporta sectiile Vedete, Sport si sectia nou creata de “Topics”

- Secția nouă Topics are rolul  de a genera subiecte (atit in print cit si online) care nu tin de actualitate (paginile de sanatate,auto etc.). Topics Editor este Alina Vlad.

NEWS EDITOR

- poziție momentan neocupată

- va coordona operatiunile sectiilor Politic/Social, Actualitate, Externe si ale editiilor Libertatea de Duminica si Libertatea de Weekend

- pana la numirea unui News Editor, sefii acestor sectii vor raporta direct Redactorului Sef.

EDITOR COORDONATOR PRINT-ON LINE - Alexa Fusoi

- poziție nou creată. Alexa Fusoi vine din 11 august

- se subordoneaza Redactorului sef

- va avea un rol "in crearea unor noi metode de lucru ce vor facilita utilizarea si valorificarea, atat in online, a continutului creat de jurnalistii din print, cat si in editiile de print a celui realizat de jurnalistii din online."

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu