Skip to main content

Procesul lui Dan Voiculescu, reluat astăzi la ora 10. Un inculpat a recunoscut ca trustul Antena e finanţat dintr-un credit obţinut prin gajarea unor proprietăţi ale ICA

 
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, se va prezenta astăzi din nou în faţa completului de judecată al Curţii de Apel după şedinţa-„maraton” de ieri, care a durat aproape 12 ore.

Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare.

Ieri, avocatii inculpatilor au incercat sa tergiverseze procesul printr-un arsenal complet de metode: au cerut de doua ori recuzarea completului, au cerut audierea de noi martori (Traian Basescu, Ilie Sarbu, Dacian Ciolos) si au propus noi expertize laborioase, noteaza HotNews.ro.

Aproape toate cererile inculpatilor au fost respinse de completul Camelia Bogdan - Mihai Alexandru Mihalcea, cu exceptia unor inscrisuri depuse deja la dosar si care nu vor avea un impact major asupra deciziilor finale (documente doveditoare privind starea de sanatate a unuia dintre inculpati la momentul unei sedinta a forului de conduce a ICA, din care inculpatul facea parte). 

Mai mult: avocatii lui Voiculescu, Gheorghita Mateut si Maria Vasai, au cerut fara succes suspendarea procesului pentru sesizarea Curtii Europene de Justitie, au ridicat si o exceptie de neconstitutionalitate.

La finalul şedinţei, procurorul DNA a cerut o pedeapsa de 10 ani pentru Dan Voiculescu (condamnat la 5 ani in prima instanta), iar judecatorii au amanat pentru marti, la ora 10.00 dimineata, deznodamantul procesului, potrivit HotNews.ro.

Sorin Pantis, inculpat şi el in dosarul ICA, a dezvaluit ieri, în fata instantei, ca trustul Antena e finantat dintr-un credit obtinut de Grivco prin gajarea unor proprietati ale ICA.

Este pentru prima oara cand un apropiat al lui Dan Voiculescu (Pantis, fost ministru al Comunicatiilor in guvernul CDR, a fost manager in grupul Grivco) face legatura intre dosarul ICA si finantarea afacerilor din media ale lui Voiculescu.

"Grupul Grivco avea o linie de credit de 40 milioane euro de la Raiffeisen, din care se finantau activitatile Grivco si de media. Linia de credit era garantata inclusiv cu cladiri si terenuri ale ICA", a declarat Pantis in fata instantei, mai scrie HotNews.

Pantis a mai adaugat si ca imobilul de pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti in care functioneaza Antena 1 ar fi fost achizitionat pe 7,6 milioane euro, din care 6 milioane de euro erau credit - adica bani proveniti din ipotecarea terenurilor ICA, si 1,6 milioane de euro ar fi provenit din venituri proprii.

Citiţi pe larg cum a decurs şedinţa de ieri, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Linia de credit nu e "credit de finantare", sau ce intelegeti voi.
    E normal sa ai asa ceva, de-acolo iei doar cat vrei si pui la loc cat mai repede si platesti si un comision de neutilizare.
    Mi-ar trebui si mie una de doar 5.000 de euro, dar toate bancile cer garantii imobiliare pentru sume infime.
    Basescu il aresteaza azi.

Trimite un comentariu

sus