Skip to main content

REACȚIE. Asociația Ziariștilor Independenți protestează față de modul în care Antena 3 prezintă procesul lui Dan Voiculescu

 
REACȚIE. Asociația Ziariștilor Independenți protestează față de modul în care Antena 3 prezintă procesul lui Dan Voiculescu
televiziune_telecomanda_capital

televiziune_telecomanda_capital

Publicitate

Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR), membru al Association of European Journalists (AEJ), anunță că „protestează față de modul extrem de părtinitor și lipsit de imparțialitate și obiectivitate jurnalistică în care Antena 3 și alte instituții media, reunite sub umbrela trustului Intact, au decis să prezinte publicului, în data de 04.08.2014, subiectul audierii, la Curtea de Apel București, a lui Dan Voiculescu.”

Organizația a anunțat printr-un comunicat de presă că va sesiza Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu toate emisiunile postului Antena 3, din data 4 august, în care a fost prezentat subiectul dosarului de corupție în care este implicat Dan Voiculescu.

Stelian Negrea, secretarul AZIR: „Am constatat cu regret faptul că, începând cu primele ore ale dimineții și până la talkshow-urile politice din cursul zilei și din timpul serii, jurnaliștii și realizatorii de emisiuni ai Antena 3 și invitații acestora au reflectat, într-un mod extrem de părtinitor, partizan și lipsit de o minimă imparțialitate și obiectivitate jurnalistică, subiectul dosarului de corupție în care este implicat Dan Voiculescu, patronul Antena 3 și a trustului Intact Media Group.”

AZIR va înainta un protest oficial și către Antena 3 și alte instituții media deținute de Dan Voiculescu, împreună cu o copie a Codului deontologic al jurnalistului, așa cum a fost el conceput și redactat de Convenția Organizațiilor de Media, desfașurată la Sinaia, în perioada 9-11 iulie 2004.

Câteva dintre cele mai importante prevederi ale acestui cod deontologic stipulează că:

 • · Jurnalistul trebuie să facă eforturi pentru a prezenta punctele de vedere ale tuturor părților implicate.
 • · Informația trebuie delimitată clar de opinii.
 • · Folosirea statului de jurnalist pentru a obține beneficii personale sau în favoarea unor terțe părți constituie o gravă încălcare a normelor etice și este inacceptabilă.
 • · Jurnalistul va evita să se afle într-o situație de conflict de interese. Se recomandă separarea activităților editoriale ale jurnalistului de cele politice și economice.
 • · Jurnalistul are dreptul de a se opune cenzurii de orice fel.
 • · Jurnalistul are dreptul de a refuza orice demers jurnalistic împotriva principiilor eticii jurnalistice sau a propriilor convingeri. Această libertate derivă din obligația jurnalistului de a informa publicul cu bună credintă.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • bagati denunt la cna. la o nunta de homo au fost 2000 de sesizari. la ce se intampla la antena e mai mult decat perversiune cu animale:)
 • divide et impera...asta se intampla aici. Oricat ar fi de rele celelalte posturi, macar mai dau ceva si "din partea cealalta", dar la A3 cei care au stat in aceasi camera cu base, sau care doar l-au visat din greseala n-au ce cauta in studio sa-si dea cu parerea - sunt considerati "dusmani ai poporului", caci "A3 este poporul", nu-i asa. Pacat de sangele varsat in '89, pacat de cei batuti de mineri, pacat de "proclamatia de la Timisoara"...am inceput bine si vom termina prost...sa revina epoca de aur in care PSD va conduce Romania spre culmi de glorie si civilizatie intr-un socialism multilateral dezvoltat, cu A3 singura televiziune de stat din RO...bafta. Cine-i impotriva Varanului va fi declarat dusman al poporului si detinut, fara drept de vizita...Treziti-va romani
 • Pai, si nu e o evidenta faptul ca Varanu' a fost turnator? ce trebuie sa se mai demonstreze ca sa fiti si voi convinsi ca e un turnator securist ordinar, care ne da lectii de democratie/moralitate?
 • vaisteauata @ jigodismul nu-i un cuvant, este o inventie a talibanilor b1tv si super base. eu, nu cred ca trebuie sa fi redus mintal ca sa te uiti la b1tv, asa cum afirmi tu despre cei ce privesc a3. e o chestie de optiune. dar trebuie sa fii reddus mintal sa spui ca doar a3 este subiectiv si lipsit de profesionalism. realitatea si b1 sunt in acelasi fel, dar sunt si un pic sustinute financiar de cineva, pt ca NU AU AUDIENTA !! dar probabil, barna din ochiul tau nu o vezi...
 • Nu stiu cine sunt membrii fondatori, dar daca tu vrei sa ne spui ca A 3 este un post de stiri obiectiv si corect, atunci ai cam dat gres.Nu trebuie sa te decoreze basescu pentru a observa subiectivismul, lipsa de profesionalism si mai ales jigodismul jurnalistilor A3. Trebuie sa fii redus mintal ca sa crezi toate prostiile debitate pe acest post. Daca nu i-ar tine duduia georgescu in brate, demult trebuia suspendata licenta.Din motive sanitare, ca si in cazul OTV.
 • Fondatorii asociatiei sunt interesanti.Despoises Jela posta in 2012 clipuri cu Basescu si propaga neparticiparea la referendum.Teodora Stanciu e decorata de catre Basescu.Toma Roman incerca acum cateva zile sa il spele pe Mircea Basescu .... sa mai caut prin fondatori?Nu este nici unul care sa nu fie fan Basescu?Sa inteleg ca numai astia ai lui Basescu sunt "jurnalisti" si "independenti"?
 • Domnule Obae,

  n-am mai vazut de mult asa mobilizare de postaci. Mai dati-le, domnule, marfa, ca trebuie sa-si justifice si ei salariile.
 • ma uitam acum la b1tv si un jurnalist spune: ''cum poti crede ca unul care si-a turnat familia la securitate, este nevinovat ?" omul era moderatorul emisiunii. presupun ca acesta actiona obiectiv si impartial, in viziunea acestei asociatii de nebagati in seama...

Trimite un comentariu