Skip to main content

Stelian Negrea, documente despre înființarea Antena 1: echipamentele, luate cu bani de la Crescent. Sediul, închiriat cu mai puțin de 200 de dolari

 

Badea curte 1
Sediul din Șoseaua București-Ploiești a fost închiriat de Crescent de la Romaero, în 1991, pentru 183 de euro

Publicitate

În urmă cu 20 de ani, prima investiție în aparatură la Antena 1 a fost făcută din banii firmei securității lui Nicolae Ceaușescu, Crescent Commercial & Maritime (Cyprus), reprezentată în România de Dan Voiculescu, scrie jurnalistul Stelian Negrea pe Facebook, publicând și o serie de documente.

Într-unul dintre documentele publicate, echipamentele (casete, monitoare, antene, emițătoare) investite ca aport în natură de către Crescent sunt evaluate la peste 1,1 milioane dolari.

Stelian Negrea publică și contractul de chirie pentru sediul din Șoseaua București-Ploiești. Potrivit documentelor, Crescent a închiriat clădirea de la Romaero. Pentru 3.510 metri pătrați construiți și 2.518 metri pătrați de teren, chiria a fost stabilită la 55.000 de lei, adică 183 de dolari la cursul vremii.

Câteva din documentele publicate de Stelian Negrea:

Crescent Negrea 1 Crescent Negrea 2 Crescent Negrea 3 Crescent Negrea 4 Crescent Negrea Chirie 1Crescent chirie 2

Mai multe documente, pe pagina de Facebook a jurnalistului.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Antenistilor, mai incet ca faceti scurta la mana de la atata zel:))) Macar sper ca va plateste cineva bine ptr postarile astea.
 • nimic grav, dar cred ca cei care stiau ce e ala un milion de orice (lei, marci, dolari, galbeni) erau atit de putini in vremurile alea...
  cam cite salarii din '91 inseamna un milion de dolari?
 • Petrisor,
  Nu ti-e rusine sa dormi in loc sa dai stiri despre nominalizarile A3?
  de ce nu stai toata ziua cu ochii la A3, asa cum face qwerty?
  Sa inteleg ca au nominalizat sinteza zilei? In gura presei? sau un reportaj de Carmen Avram?
  Oricum ar fi, este un lucru pozitiv pentru Romania. Sa speram ca vor si castiga. Atunci chiar se vor putea lauda, deoarece ar fi primul premiu serios.
  Urmatorul target va fi sa castige un premiu cu G/B adea, Ursu, Tudor, Ciuvica, Grecu, Dumitrescu si alti super "profesionisti" ai postului confiscat. Pana atunci, sa ii ridice statuie lui Carmen Avram si cui a invatat-o meserie, fara ea nici premiile pe bani de la NYFF nu cred ca le luau.
 • Gelu ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie sa fii totusi, destept.
  Tu intrebi asa: nu avea voie unul sa fure banii statului si sa faca ce vrea cu ei?
  Si apoi sa imi explice mie si tie, Gelule, boule, cum e cu democratia?
  bwhahahahaah
 • basistilor, despre nominalizarea antena3 la premiile emmy de ce nu scrieti nimic? aveti aici stirea, deontologilor> http://www.iemmys.tv/news_item.aspx?id=185
 • Asa si? Stelian Negrea a fost dat afara din Intact si acum se taraie ca un vierme sa demonstreze Dumnezeu stie ce. Nu avea voie Crescent sa finanteze un post TV? Ba da, bre!
  Realitatea e ca pe Voiculescu nu l-au putut prinde cu nimic si-au ars-o cu o inscenare. Penibil!

Trimite un comentariu