Skip to main content

Tolontan către Traian Băsescu: Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”

 
Tolontan către Traian Băsescu: Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”
tolontan

tolontan

Publicitate

“Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

“În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter” își începe ziaristul Cătălin Tolontan articolul cu titlul “Domnule președinte Traian Băsescu.”

“Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”, continuă el. “Ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent”.

Ce răspunde Tolontan:

- aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute

- Sînt convins că aveți oameni valoroși care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanțării firmelor și ce rol și limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut și, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate și de legislație a companiilor.

- De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri.

Tolontan și Elena Udrea în cazul Ridzi:

- Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

- Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Traian Băsescu și ziariștii:

- Știți, am calculat cîndva cît de puțin ați vorbit cu mîndrie despre compatrioții dumneavoastră și cît de mult v-ați referit la defectele, nereușitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omenește, cred că v-a fost greu să fiți președintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt malițios.

- După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, ați afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că ați băga mîna în foc pentru mine și pentru Cristian Tudor Popescu în privința onestității noastre. Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră.

"Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi", mai scrie Tolontan.

Articolul , pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • domnule Tolontan eu nu cred ca presedintele tarii s-a referit la dumneavoastra, eu cred ca va-ti simtit cumva cu masca pe caciula si a-ti iesit la atac.
  • Catalin Tolontan, ai semnat pentru imprumuturi din banii Securitatii lui Ceausescu? Daca da, de ce ne servesti un platouas cu friganele victimizante? Si de ce imi vin atacuri din toate partile, mai putin raspunsuri de la Tolontan?

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/catalin-tolontan-ai-semnat-pentru-imprumuturi-din-banii-securitatii-lui-ceausescu-daca-da-de-ce-ne-servesti-un-platouas-cu-friganele-victimizante-si-de-ce-imi-vin-atacuri-din-toate-partile-mai-pu-107612.html
  • Omul cand nu are de treaba, se baga singur in seama. Cum si-a dat el seama ca basescu la el si la familia lui se referea! de ce nu la familia lui Tuca, gadea, badea, SRS, Nistorescu etc,etc?
    Apoi, ne spune ca este malitios atunci cand afirma:" sunteti presedintele unor oameni atat de inferiori". Trebuie sa recunosc ca, dupa asemenea exprimare, nu este atat de superior lui Goagal care este de la sectorul 5.
  • Ce se baga unii in seama, n-ati pomenit! Eu chiar ma mir ca nu i-a scris direct lui Dumnezeu, pentru o colaborare. Si asta isi musca in curind urechea, ca are impresia ca a pus ordine in lume, mai are la un colt! Cind scria despre patinoarul de la Brasov avea blogul sponsorizat, la vedere, de o firma refuzata de la lucrari (scoasa dupa ce unii s-au prins), de gala Bute vorbeste ca si cum ar fi fost afisata si difuzata la televizor, in toate tarile, nu celebra frunza, ci Elena Udrea. Oricum, are salutari de la Bellu si Bitang, pe care i-a terfelit ca pe ultimii oameni. Vorba lui Octavian Goga, "Tara de secaturi".
  • Lasa Tolontane ca iti trece,el va continua sa te scuipe cand nu ii convine si tu sa te stergi,ca de rau nu zici nimic de el,dai tot in Udrea ca te-ai prins ca de acolo se trage ultima scuipatura.
  • Voiculescu e in tot si toate ;) Faptul ca Tolontan era certat cu el nu scuza afacerile pe care Tolontan le facea pt el ,ca doar GSP nu era fundatie pt sportivi . Scriitura e una si managementul pt varan alta . Forza Voiculescu -Forza ZU ! Hai cu cantecelul !

Trimite un comentariu