Skip to main content

Un fost cameraman Antena 3, despre ce i se spunea la protestele din 2012: “Nu mai filma bannere împotriva USL, că nu putem da pe post”

 

Antena 3 Vlad Ilaș
Fotografie surprinsă de Vlad Ilaș la protestele din 2012

Publicitate

Vlad Ilaş, un fost cameraman al postului Antena 3, a publicat pe blogul său un mesaj către foştii colegi de televiziune prin care transmite că aceştia "nu vor fi iertaţi niciodată" pentru că au scindat ţara în două: în „băsişti“ şi în cei care sunt împotriva preşedintelui României, scrie Adevărul.

Adevărul preia un mesaj postate de Vlad Ilaș, fost cameraman al postului Antena 3, pe blogul personal. Cameramanul povestește cum i se spunea ce să filmeze și ce nu.

Din mesajul de pe blogul lui Vlad Ilaș:

Era în perioada protestelor din ianuarie 2012, când am fost trimis să filmez în Piaţa Universităţii, în mijlocul evenimentelor. Eu lucram în mod normal ca operator pe platou, însă din lipsă de oameni, am ajuns, vrând-nevrând, în Piaţă. Asta nu a fost o problemă pentru mine, ba chiar m-am bucurat de noua provocare de a mă infiltra printre protestatari, cu o cameră mare în spate şi cu un cablu lung după mine. Până când, în timp ce filmam eu un banner frumos pe care scria «PDL & USL aceeaşi mizerie», am primit mesajul în cască: «Nu mai filma bannere împotriva USL-ului, pentru că nu putem da aşa ceva pe post. Tocmai ni s-a transmis de la studio».

"Scurt, fără explicaţii, protestul de atunci împotriva clasei politice a fost prezentat elegant drept un protest împotriva lui Traian Băsescu. 
Iar atunci mi-am dat seama că eu nu pot să cobor la nivelul lor…", scrie fostul cameraman.

Ce mai spune Vlad Ilaș, care a lucrat trei luni la Antena 3:

Antena 3, pentru că ați împărțit țara asta în două, N-o să fiți iertați niciodată!

Pentru că aţi introdus termenul de «băsist», iar toţi cei care sunt împotriva voastră sunt imediat catalogaţi astfel şi aruncaţi în oala cu lături. Pentru că instigaţi la ură şi violenţă în repetate rânduri.

Pentru că sunteţi manipulatori şi mincinoşi, pentru că prezentaţi adevăruri trunchiate şi lucruri scoase din context.

Pentru că vă folosiţi de oameni bătrâni în urmărirea scopului vostru.

Pentru că aţi împărţit ţara asta în două, n-o să fiţi iertaţi niciodată!

Secvență filmată de Vlad Ilaș la protestele de la Cotroceni:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Astept un cameraman, in timp ce filmeaza in platou la gadea, sa vina in fata propriei camere si sa zica " Eu nu mai pot sa filmez asa ceva! Imi dau demisia si sa va iau familia-n p^l@" Ar iesi batut de acolo, dar ar vedea toti BATRANII comunisti care uita tv'ul noaptea deschis pe A3
  • Vlad Ilaş e prieten cu Nelu Iordache... a fost la DNA si a turnat?
    Nu pot sa nu observ cum un trust de presa cu atitudine este subiectul principal al celorlalte organisme media, inclusiv aceasta paginuta. Sunteti praf, va mancati intre voi cand ar trebui sa va aparati, numai ca voi sunteti deja vanduti, pana la ultima fibra
  • Al naibii descult, s-a gasit acu' sa faca marturisirile... Ce sa-ti spui draga! Pai pentru un codru de paine povesteste si ca l-a violentat voiculescu!
    Da' p-aia de la b1 ii intreaba cineva cum ii pune colonelu' sa filmeze. Cica primesc ordine de genu' : "nu ma mai lua negru!" sau "fa-ma sa par destept!".

Trimite un comentariu