Skip to main content

VIDEO. Adrian Sârbu, despre cum s-au născut Știrile de la ora cinci: „Sunt o mare diversiune. Hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască”

 

adrian sarbu (2) - Copy

Publicitate

Adrian Sârbu surprins pe plajă, la un eveniment, discutând despre momente-cheie din istoria Pro TV. Știrile de la ora 5 au apărut după ce Antena 1 a început să avanseze în audiențe, a povestit Sârbu. „Se dezvolta un concurent foarte puternic, populist, neocomunist, împins de Antena 1”, a explicat Sârbu.

Înregistrările au fost realizate de Cristian Niculescu, consultant în comunicare.

Sârbu, despre cum au apărut Știrile de la ora 17.00: 

 • „Am descoperit că ne duceam direct în bot, direct la pierdere, pentru că se dezvolta un concurent foarte puternic, populist, neocomunist, împins de Antena 1, care dispăruse după 95 și în acel moment noi am început să pierdem audiență. În televiziune, dacă pierzi audiență mai bine închizi.
 • Și atunci am fost pus în fața unei situații de tip antreprenorial. Eu aveam niște investitori față de care aveam obligații, investiții de zeci de milioane, în Pro TV. Și audiența noastră începuse să scadă. Piața de publicitate nu exista, se năștea, noi pierdeam bani și puteam să ajungem în acel moment o televiziune de nișă sau să ne menținem pe ceea ce se numește mainstream și care era obligația Pro TV-ului. Să fie clar, Pro TV-ul nu este un produs de artă. Astea nu înseamnă că nu a fost profund creativ, nu numai în 95 și putem discuta foarte multe experiențe creative în jurul Pro TV. 
 • Până la coadă, țara era condusă prost, așteptările oamenilor nu erau împlinite și erau cetățeni concurenți de-ai noștri care înțeleseseră că puteau captura, capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Închipuiți-vă ce era astăzi dacă nu ajungeam în NATO sau în Uniunea Europeană? 
 • Atunci am luat o decizie, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată din punct de vedere ontologic, al existenţei Pro TV şi al contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Dar și mutarea știrilor Pro TV, care în anii 95, 96, aveau mai mult politic, și această diversiune s-a numit, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care ei doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. 
 • Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1. Am tabloidizat într-un anume fel şi stirile de la ora 7. Să nu exagerăm, că au fost știrile de la 7 știrile de la ora 5, pentru că erau două publicuri diferite.  

Adrian Sârbu: „Am de gând să lansez o școală, numai că eu sunt puțin mai ambițios decât voi, vreau ca în școala asta privată să aibă acces orice copil din România și în cinci ani să aibă cel puțin 100.000 de elevi și să fie absolut outstanding. Este o școală cu know how în cloud. O școală bazată pe acees nelimitat la know how și este o școală pe ceea ce cred eu astăzi că sunt cei mai buni vectori în educație: ludicul, entertainmentul și social community”.

Sârbu, despre lansarea Pro TV: Am creat Pro TV din plictiseală

 • Din plictiseală, care e un extraordinar vector al creativităţii, am creat PRO TV. Am testat tot poporul român cu PRO TV-ul, să vedem dacă românii pot convinge nişte cetăţeni globali că ei contează în lume, şi aşa am făcut un exerciţiu numit pro-NATO;
 • Au existat programe extraordinar de plictisitoare la PRO TV: talk showuri cu Manolescu sau cu jurnalişti celebri;

Adrian Sârbu despre știrile de la ora cinci

Adrian Sarbu despre Pro TV

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Foarte interesantă decizia editorială )bănuiesc că a site-ului) de a sublinia anumite propoziţii - anumite mesaje, de fapt. Iată două dintre ele, în succesiune:
  În televiziune, dacă pierzi audiență mai bine închizi.
  Și audiența noastră începuse să scadă,
  Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune.
  Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1. Am tabloidizat într-un anume fel şi stirile de la ora 7.

  Acum, ce se poate deduce de aici? Pe de o parte, pare că Sîrbu încearcă să recunoască public valoarea concurentului său etern, pe de altă parte, pare să transmită un semnal - nu că pro tv se va închide, ci că pro tv va TREBUI să se închidă.
  Dincolo de asta, la fel de surprinzătoare este şi decizia de a nu "pieptăna" textul şi de a-l lăsa cu greşeli.
 • ProTv o diversiune pentru indobitocirea oamenilor...nu "ce vroia lumea sa vada" ci "cum sa indobitocim lumea" mai cu Maruta, manele, tiganime. Dar are si partile lui bune "Romania te iubesc".
 • Domnul ar trebui văzut de un specialist. Sa te lauzi în doar 10 minute ca ai luptat cu neocomunistii cu o mână, cu alta ai băgat ţara în NATO şi UE, în timp ce dădeai de mâncare la 10.000 de oameni nu e de colo. Probabil ca timpul nu i-a permis sa povesteasca cum ii sugea şosetele lui Iliescu în 90 şi ulterior lui Năstase şi Geoană.
 • diversiuni sunt tocmai aceste explicatii, adevarul este ca a vrut sa atinga o patura formata din imbecili ca sa largeasca universul Pro-ului.
  cu puseurile astea de inteligenta in papuci si pantaloni scurti o sa-i zapaceasca pe copiii aia care o plateasca cursurile degeaba.
  "know how in cluod" ....my ass!
 • Emisiunile cu Nicoale Manolescu de la Pro Tv erau plictisitoare pentru manelisti ca tine, Sarbule. Mai mult nu putem sa-ti cerem. Cum zici, axiologic, ontologic ? Pfui, cat de complex esti. Traiasca Maneaua (Turceasca), Sarbule. Fa scoala aia, da-i cu ludicul, social community si nu uita de manea, de turceasca. Tot inainte.

Trimite un comentariu