Skip to main content

15 Septembrie. Sorin Roşca Stănescu depune la Parlament un nou proiect de lege a audiovizualului

 
sorin rosca stanescu
sorin rosca stanescu

sorin rosca stanescu

Publicitate

PROIECT. Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a anunţat că va depune la Parlament un nou proiect de lege a audiovizualului, care prevede, printre altele, ca preşedintele CNA să poată fi demis "pornind din interiorul CNA", dar şi ca amenzile să fie raportate la bugetele posturilor TV şi radio.

„Stabilim reguli care să poată să conducă la schimbarea preşedintelui CNA în mod simetric cu numirea acestuia, să nu mai fie posibil în viitor să aşteptăm demisia unui preşedinte care a nimerit într-un loc în care nu i se cuvine", a spus senatorul, într-o conferinţă de presă.


Potrivit acestuia, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) va putea fi demis "pornind din interiorul CNA".
Sorin Roşca Stănescu depune la Parlament un nou proiect de lege a audiovizualului


JURNALIŞTII ŞI CAFEAUA. Jurnaliştii sunt cei mai mari băutori de cafea, consumând mai multe ceşti cu această băutură pe zi decât oricare altă persoană care lucrează în alt domeniu, cauza principală fiind stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 10.000 de persoane.

Astfel, 70% dintre participanţii la studiu au spus că, în cazul în care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectată. Mai mult decât atât, 85% dintre respondenţi au spus că beau cel puţin trei ceşti cu cafea pe zi, informează theguardian.com.
"Cei mai mari consumatori, care beau peste patru ceşti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnaliştii consumă cel mai mult, urmaţi îndeaproape de poliţişti şi profesori", spun cercetătorii.
STUDIU: Jurnaliştii, printre cei mai stresaţi angajaţi. Ei consumă cea mai mare cantitate de cafea


REACŢIE. Vega Offshore, companie din cadrul grupului Upetrom, detinut de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va actiona in judecata postul de televiziune Antena 3 pentru "prejudicii financiare si de imagine aduse prin afirmatii denigratoare", se arata intr-un comunicat al companiei.

"Antena 3 a inceput linsajul oamenilor de afaceri romani care nu fac afaceri cu statul. Primul pe lista: Gabriel Comanescu. In urma materialelor de presa difuzate in cadrul emisiunii Sinteza Zilei moderata de Mihai Gadea, pe postul de televiziune Antena 3, in data de 11 septembrie, reluate in jurnalele de stiri din data de 12 septembrie, compania Vega Offshore atrage atentia asupra faptului ca informatiile prezentate sunt neadevarate si denigratoare, cu impact asupra afacerilor si credibilitatii intregului grup", informeaza compania.

In acest sens Vega Offshore sustine ca va notifica Consiliul National al Audiovizualului (CNA), ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si Clubul Roman de Presa. In plus, compania va actiona in justitie postul de televiziune Antena 3.
Grupul detinut de Gabriel Comanescu da in judecata Antena 3 pentru o emisiune moderata de Mihai Gadea


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • letopisetul letopisetul
    ziaristii fac legi in audiovizual… eh, acu dragii mosului se vede ca atunci cind ziaristii nu au ce face se ocupa de televiziune. iar oamenii din televiziuni sunt dati afara, ca nu avem nevoie de ei.

Trimite un comentariu

sus