Skip to main content

DNA verifică dacă şefa CNA, Laura Georgescu, a primit laptopuri de la cei pe care i-ar fi favorizat

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

DNA a conexat, la dosarul privind licenţa postului Giga TV, plângerea Lilianei Mincă în care aceasta o acuza pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, că a primit cinci laptopuri drept mită pentru instituţie, de la persoanele pe care le-ar fi favorizat prin prisma funcţiei sale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, în documentul prin care au început urmărirea penală faţă de Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Laura Georgescu, că plângerea depusă recent pe numele acesteia din urmă de fosta şefă a Loteriei Române, Liliana Mincă, a fost conexată la un alt dosar, în care sunt vizate fapte de corupţie comise la nivelul CNA.

"Dosarul 475 din 2014 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, s-a format, ca urmare a sesizării din oficiu ..... fiind semnalate posibile fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie în care ar fi implicaţi funcţionari ai statului, de la nivelul autorităţilor centrale de reglementare în domeniul audiovizualului, acţiunile acestora deservind interesele personale şi de afaceri, obiectivul fiind continuarea emiterii unor posturi de televiziune, deşi acestea nu îndeplinesc criteriile cerute de lege", se arată în documentul anchetatorilor.

Procurorii mai arată că, în paralel, a fost înregistrat şi denunţul făcut împotriva Laurei Georgescu, preşedinte al CNA, de mai mulţi membri ai Parlamentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. "În conţinutul denunţului se semnalează că în calitatea sa de preşedinte a CNA, Laura Georgescu «a pretins 5 laptopuri cu titlu de sponsorizare pentru instituţie, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu»", se arată în document.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • florin florin
    sa le intrebe DNA-ul si cine a sponzorizat cazarea angajatilor CNA la Rin Grand Hotel din martie 2013
  • Justitiarul Justitiarul
    Sper sa o verifice si pe Monica Gubernat, ca ea a tot isistat ca stie pe unul care ar vrea sa dea laptop-uri. Asta nu se cheama traffic de influenta? Adica o pune sub urmarire pe Narcisa ca a stat cu unul la o cafea sa ii dea niste sfaturi, si nu o pune sub urmarire pe Gubernat, care I-a propus direct spaga lui Georgeasca??

Trimite un comentariu

sus