Skip to main content

EVZ: Instanța supremă a respins cererea lui Sorin Alexandrescu de sesizare a Curții Constituționale în dosarul RCS&RDS

 

sorin alexandrescu

Publicitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea inculpaților de sesizare a Curții Constituționale în legătură cu o excepție de neconstituționalitate în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, anunță EVZ.

Acesta este motivul pentru care a întârziat începerea procesului în care Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu și Dan Voiculescu sunt judecați pentru șantaj.

De asemenea, instanța supremă a respins mai multe contestații depuse de Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, SC Antena Grup SA, SC Antena 3 SA și SC Intact Publishing SRL, mai precizează sursa citată.

Acest dosar se află de aproape 11 luni la Curtea de Apel București în faza de dezbateri din camera preliminară, deși noul Cod de procedură penală stipulează că durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță. Prin acestă hotărâre, procesul va fi reluat la Curtea de Apel.

ACUZAȚIILE. Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu