Skip to main content

Moise Guran, despre frământările din TVR: Războiul dintre Stelian Tănase și Consiliul de Administrație riscă să ucidă pe bune televiziunea publică

 

moise guran_tvr
Moise Guran, realizatorul Biziday la TVR, și-a început emisiunea de aseară cu explicații despre o posibilă ieșire a sa de pe TV. „Biziday, și azi la TVR”, a titrat pe jurtieră emisiunea de la postul public. Realizatorul a vorbit despre frământările de la vârful instituției, dintre Stelian Tănase și Consiliul de Administrație, război care ar putea duce la „sinuciderea instituției”.

Publicitate

„Sunt tot aci. Nu plecai niciunde”, și-a început Guran emisiunea de aseară. „Din respect pentru aceia dintre dumneavoastră care au dat pe TVR 1 ca să vadă dacă mai sunt pe TVR 1, o să încep cu niște explicații, deși mărturisesc că nu-mi face niciun fel de plăcere să explic astfel de lucruri”, a mai spus Guran.

„Dumneavoastră, dacă ați fi în locul meu dacă ați fi în locul meu, acum, în campanie electorală, unde v-ați duce? V-ați duce la B1 TV, ca să fiți trompeta lui Traian Băsescu? V-ați duce la Realitatea, ca să fiți trompeta opoziției? V-ați duce la Antena 3 sau la RTV, să fiți trompeta lui Ponta?”, a mai spus Guran.

 • „Ce pot să vă spun este că deocamdată sunt la TVR. S-ar putea să mai fiu luni la TVR sau s-ar putea să nu mai fiu. Însă, cred că este cazul să vă dau niște explicații. Doamnelor și domnilor, de patru ani de când sunt la televiziunea asta publică m-am străduit din greu și din răsputeri, având în vedere imaginea pe care a avut-o TVR-ul de după revoluție încoace, că nu sunt nici cu Băsescu, nici cu Ponta, cu nimeni în general și că interesul pe care înțeleg să-l fac este interesul dumneavoastră
 • „Cred că a venit timpul să vă spun că în acești patru ani de când sunt la TVR presiuni pentru potolirea sau scoaterea mea de pe post au fost o grămadă. Nu au ajuns niciodată nici în presă, nici la televizor și sincer să fiu aș fi preferat ca nici asta să nu ajungă. Pentru că acum nicio lună, un nene din Comisia de Cultură de la Senat s-a trezit să zică, nu, domne, e o problemă cu grila de toamnă. Povestea asta cu grila de toamnă a TVR este un război futil și stupid, prin care o parte a membrilor de conducere a TVR încearcă pur și simpul să sinucidă TVR-ul dacă s-ar putea”.
 • „Vă atrag atenția că pe grila asta de toamnă a TVR nu s-au produs multe schimbări. În afara emisiunii mele, a mai intrat emisiunea lui Avram, Vorbește liber, și emisiunea lui Pătraru, care este după a mea. În afară de asta însă, TVR-ul mai are și Champions League. Războiul dintre Stelian Tănase și Consiliul de Administrație riscă să ucidă pe bune televiziunea publică. Chiar președintele TVR spune că a discutat cu Ponta și după alegeri închide TVR-ul”.
 • Eu vă dau asigurări că voi fi în continuare la televizor și voi face această emisiune, pentru că e a mea. O fac cu oamenii mei și am drepturi de autor asupra a tot ce vedeți aici și pot să o fac oricând în altă parte. Aș prefera, însă, să fiu și săptămâna viitoare. Dumneavoastră, dacă ați fi în locul meu dacă ați fi în locul meu, acuș, în campanie electorală, unde v-ați duce? V-ați duce la B1 TV, ca să fiți trompeta lui Traian Băsescu? V-ați duce la Realitatea, ca să fiți trompeta opoziției? V-ați duce la Antena 3 să fiți trompeta lui Ponta sau la RTV? (...). Aș vrea în continuare să rămân la televiziunea publică, unde nimeni nu poate să spună despre mine că-l am patron pe nu știu cine și că fac nu știu ce joc politic".

Găsiți emisiunea de aseară, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • valentin- nu se autosustine deloc. cand a inceput, pe vremea lui lazescu, guran a obtinut imposibilul: sa foloseasca toate oprtunitatile institutiei dar sa culeaga doar el roadele.
 • Omul are coloana vertebrala si pentru asta, jos palaria! Iar, in privinta lui Stelica(Stelian Tanase), daca nu are tact si diplomatie, o sa se plimbe in parc cu cainele. Este un arogant, foarte agresiv.
 • @Uno Sapiens Nu platesc taxa radio-tv, ceea ce te sfătuiesc si pe tine. Chiar daca as plati, nu cred ca e intelept sa ma uit pe motiv ca am platit. Din acelasi motiv nu platesc taxa nici la ProTv si nici la Look tv si nici la celelalte posturi.(mascate in abonamentul la cablu) Cand va aparea un post suficient de decent probabil voi plati - dar sa nu ma ia de la stomac daca urmaresc cinci minute...
 • Daca se autosustinea nu mai batea toba cu cenzura. Sa faca emisiune pe YouTube daca se autosustine. Toti clovnii platiti cu zeci de mii de euro sar ca arsi ca sunt cenzurati. Ne tot explica cum sa ne pastram locul de munca facand felatii patronului. Iata vine un moment cand asta nu e suficient. A si nu uitati, luati benzna de la OMV, ca asa o sa va fie bine.
 • Dar de unde ştii tu că emisiunea lui Guran se autosusţine? Ai văzut vreun bilanţ contabil al TVR-ului sau doar îl crezi pe cuvânt?
  Din câte citesc eu aici el nici măcar nu-şi apără spaţiul de emisie spunând că Biziday are o super audienţă, ci bate câmpii cum că dacă s-ar reveni la grila de toamnă TVR n-ar mai putea transmite Champions League.
 • Daca oricum platesc taxa, prefer sa vad o emisiune ca a lui Moise decat Burtea sau Marciuc. Atata doar ca Moise se autosustine financiar. E singura emisiune la care ma uit la tvr si chiar si-ar merita taxa.
 • Acum, nu stiu de unde ai scos tu una ca asta, cu: "platita de babele de la tara", dar daca si tu platesti factura la enel, cum o platesc si eu, cred ca si tu contribui din plin la supra-taxa radio-tv. :)
 • Ei nu, ca pana acum cand facea publicitate mascata pentru OMV, televiziunea publica era vie, vie de tot. Ce tari sunt acesti independenti cu viziune libertariana, care dupa ce au prospectat piata cu viziune antreprenoriala traiesc tot din taxa radio-tv platita de babele de la tara.
 • digi se zbate intr-un anonimat greu de inteles ptr bugetele cheltuite. guran cred ca vrea un canal cu mai multa notorietate in piata decat aproape 1 rating. imi pare rau ptr digi,s tiu ca sunt oameni foarte buni acolo dar asta e adevarul
 • "V-ați duce la B1 TV, ca să fiți trompeta lui Traian Băsescu? V-ați duce la Realitatea, ca să fiți trompeta opoziției? V-ați duce la Antena 3 sau la RTV, să fiți trompeta lui Ponta?"

  O varianta OK pentru Moise Guran ar fi Digi24 ... cred ca s-ar potrivi perfect acolo

Trimite un comentariu