Skip to main content

Opt din 10 membri CNA se delimitează față de limbajul președintelui Laura Georgescu

 
Opt din 10 membri CNA se delimitează față de limbajul președintelui Laura Georgescu
CNA

CNA

Publicitate

Opt membri ai Consiliul Național al Audiovizualului se delimitează de limbajul folosit de Laura Georgescu, președintele instituției. Atitudinea vine la aproape două luni după ce în presă au apărut înregistrări cu președintele CNA folosind un limbaj vulgar.

„Consiliul Național al Audiovizualui se distanțează atât de atitudinea publică, cât și de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le considerăm inadecvate cu calitatea de membru al CNA”, se arată în comunicatul semnat de Viorel Vasile Buda, Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Răsvan Popescu și Cristina Trepcea.

Doi dintre membri nu s-au alăturat demersului: Christian Mititelu și Lorand Turoș.

 Comunicatul integral, în continuare: 

Consiliul Național al Audiovizualului se delimitează categoric față de limbajul și comportamentul Președintelui CNA, dna Laura Georgescu, în situații prin care a adus o gravă atingere imaginii instituției noastre și care au fost în atenția publică în ultimele luni.

Consiliul Național al Audiovizualui se distanțează atât de atitudinea publică, cât și de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le considerăm inadecvate cu calitatea de membru al CNA, cu valorile și principiile Consiliului și, cu atât mai puțin, cu poziția de șef al acestei instituții.

C.N.A. își afirmă credința în colegialitate, respect pentru partenerii din interior și din afara Consiliului, pentru decență și eleganță în funcționare și comunicare publică.
Apreciem că, în toate contextele evocate de mass-media, dna Laura Georgescu s-a manifestat de o manieră care a umbrit străduințele noastre de a păstra CNA în sfera sa conferită de lege – aceea de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale.

Obstinația dnei Laura Georgescu de a nu propune o soluție de ieșire din acest trecător impas instituțional pe care singură l-a creat impune luarea urgentă a unor măsuri de revenire la normalitate și de recâștigare a încrederii publicului, partenerilor și angajaților Consiliul Național al Audiovizualului. O probă elocventă în acest sens va fi noul Regulament de Organizare și Funcționare al CNA ce va deveni public până la sfârșitul săptămânii și prin care deciziile interne din instituția noastră urmează să se desfășoare într-un regim de transparență sporită.

BUDA VASILE VIOREL

IORGA NARCISA

CRISTEA RADU CĂLIN

JUCAN VALENTIN

GABREA FLORIN

POPESCU RASVAN

GUBERNAT MONICA

TREPCEA CRISTINA

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu