Skip to main content

Redacția Adevărul Moldova a demisionat: „Ne-am făcut onest meseria şi am contribuit la crearea imaginii acestei publicaţii româneşti în Republica Moldova”

 

adevarul moldova

Publicitate

Jurnaliștii care lucrau la Adevărul Moldova au demisionat ieri din cadrul publicației, după ce redactorul-șef a părăsit redacția la 1 septembrie. Mai mult, într-un mesaj trimis paginademedia.ro, aceștia au declarat că se disociază de brandul Adevărul.

„În decurs de aproape patru ani, ne-am făcut onest meseria şi am contribuit prin munca noastră zilnică la crearea imaginii acestei publicaţii româneşti în Republica Moldova. Acum, în prag de campanie electorală, proiectul va fi relansat cu o echipă complet nouă. Îi dorim succes şi sperăm că va reuşi să păstreze bunul nume al ziarului „Adevărul“ Moldova”, se arată în mesajul celor șase jurnaliști.

Mesajul este semnat de Alina Ţurcanu, Valentina Basiul, Eugenia Pogor, Ion Preaşca,
Anastasia Nani și Andrei Rizescu.

Potrivit site-ului moldovenes Unimedia.md, începând de vineri, 12 septembrie, a fost numit un nou redactor-șef la cârma ziarului Adevărul Moldova: George Damian, jurnalist român.

Potrivit sursei citate, Alina Țurcanu a demisionat la 1 septembrie din funcția de redactor-șef. „Nu mai pot urmări din postura de redactor-șef cum e lăsat să moară cu zile ziarul la care țin atât de mult, fără să pot face ceva pentru a schimba lucrurile. Redactorul-șef este responsabil doar de politica editorială a ziarului. Colegii și prietenii îmi sunt martori: mi-am dorit enorm să salvăm ziarul, am încercat, am luptat, am sperat, am răbdat, am rugat, am așteptat, am crezut în promisiuni... Dar totul are o limită”, scria ea într-o postare pe facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca i-or fi platit si pe ei cum se plateste pe aici, cu luni si luni de zile intarziere, mi se pare normal ca se duc oamenii unde-or vedea cu ochii. Treaba romaneasca.

Trimite un comentariu