Skip to main content

Robert Turcescu: Intact a avut comenzi electorale de la o firmă din afara țării. Legea interzice finanțarea externă a campaniilor

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

O firmă elvețiană a avut un contract cu Intact Media Group pentru servicii electorale, scrie Robert Turcescu, care publică pe blog contracte din 2012 cu o valoare de 220.000 de euro. Potrivit legii privind finanțarea activității politice și a campaniilor electorale “este interzisă finanţarea campaniei electorale, în mod direct sau indirect, de către persoane fizice ori juridice străine”.

În documentul publicat de Robert Turcescu, o firmă elvețiană – Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL și Intact Media Group au un contract pentru “promovarea Beneficairului și a candidaților desemnați de acesta în Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012”.

Într-un alt contract, semnat tot de cele două firme, se menționează “publicarea unui număr de 10 advertoriale pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro și incomemagazine.ro în perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013”.

Din partea Intact, contractele sunt semnate de Alessandra Stoicescu, în calitate de director executiv al Intact Media Group.

Robert Turcescu scrie că, în spatele firmei din elveția sunt români legați de afaceri în zona Ministerului Sănătății:

Acționarii firmei elvețiene sunt Aurelian Duca, Andrei Călin Zanc și Jean Di Domenico. Director de marketing este Camelia Moletta.

Despre fiecare:

Aurelian Duca: este tatăl Oanei Duca, angajată la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor. A fost responsabilă, scrie Robert Turcescu, de acordarea unui contract către o firmă de turism a familiei Voiculescu, prin care s-au cheltuit milioane de euro cu excursii în jurul lumii făcute de funcționarii publici ai CoNas.

Camelia Moletta: Robert Turcescu citează un articol din EVZ, scrie că Moletta ar fi încheiat cu mai multe posturi TV “în toamna anului 2012, mai multe contracte al căror obiect real era publicitate electorală pentru promovarea unor candidaţi pentru alegerile din luna decembrie a aceluiaşi an”. Televiziunile nu și-au primit banii.
Moletta ar fi arestată în Elveția pentru înșelăciune și deturnare de fonduri. Moletta s-ar fi ocupat, la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, de organizarea unor cursuri pentru viitorii evaluatori de spitale.

Camelia Moletta a fost director general al unei firme românești acum lichidate - Assisteo International – înființată de Aurelian Duca.

Într-un al doilea episod, Robert Turcescu scrie că unul dintre politicienii pentru care firma elvețiană a plătit publicitate (un advertorial în Jurnalul Național) este Florian Bodog, astăzi senator și secretar al Comisiei de sănătate, membru al Grupului Parlamentar de Prietenie România – Elveția.

Florian Bodog a lucrat pe diverse poziții (șef de cabinet, secretar de stat) pentru mai mulți miniștri ai sănătății.

Textul și documentele, integral, pe blogul lui Robert Turcescu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Vezi aici link dovada ca este adevarata informatiaȘ
    http://ge.ch/hrcintapp/externalCompanyReport.action?companyOfrcId13=CH-660-2205012-0&ofrcLanguage=1
  • Din pacate, este adevarata informatia. Cauta firma pe ministerul de finante si ai sa vezi ca nu figureaza in Rom societatea. Este o greseala de tipar. Nu este SRL este SARL.
  • Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL .... daca e SRL, e persoana juridica romaneasca... Colonelul e ticalos, dar pe cine mira

Trimite un comentariu