Skip to main content

Stelian Tănase: „Am vrut să demisionez de mai multe ori. Cred că după alegeri voi fi izgonit”

 

Stelian TanaseȘeful TVR, Stelian Tănase, a fost întrebat de către deputatul Mihai Sturzu de la PSD, dacă ia în considerare demisia de onoare.

Publicitate

„Am vrut să demisionez de mai multe ori, la 1 octombrie aţi fi avut demisia pe masă dacă nu izbucnea acest scandal și dacă asupra mea nu se exercitau presiuni politice atât de directe și de dure. Am anunţat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac, unele în complicitate cu oameni din conducerea TVR. Le-am spus: nu vă mai străduiţi, că nu voi demisiona”, i-a răspuns Stelian Tănase.

„Cred că dacă am venit la TVR pentru această provocare enormă: reforma, să salvez TVR, trebuie să duc provocarea până la capăt. E o misiune şi o miză mare. Cred că după alegeri voi fi izgonit.”, a mai adăugat Tănase.

Discuția integrală, în continuare: 

Stelian Tănase: Cât va fi campanie și până când se va anunța învingătorul în turul doi și până se va anunța Guvernul, Televiziunea Română va fi foarte vigilentă să nu creeze niciun avantaj niciunui candidat, niciunui partid. Să nu înțelegeți că Stelian Tănase aflat la televiziunea română are un contract absolut asupra programelor, asupra canalelor. Sunt destui oameni importanți în televiziunea română cu influență, care lucrează direct cu șefii dumneavoastră. Și ei acolo amenajează cum doresc ei emisiunile respective. Se fac interviuri, prezențe la eveniment, despre care au nu aflu, decât dacă întâmplător mă uit la televizor. Să nu considerați că eu am un control absolut și că pot să fac aceste jocuri. Uneori pot, pentru că depind direct de mine anumite aspecte, dar sunt destul care depind de directorii de canale, de producători sau producătorul general.

Mihai Sturzu: După aproape un an, stăm astăzi la masă și ne dați motivele, și ne dați cauzele unui eșec despre care vorbim pentru că avem pe masă scrisori de la sindicate, ne așteptăm acum la o demisie de onoare din partea dumneavoastră?

Stelian Tănase: Câtă sinceritate doriți?

Mihai Sturzu: Pa toată.

Stelian Tănase: „Am vrut să demisionez de mai multe ori, la 1 octombrie aţi fi avut demisia pe masă dacă nu izbucnea acest scandal și dacă asupra mea nu se exercitau presiuni politice atât de directe și de dure. Am anunţat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac, unele în complicitate cu oameni din conducerea TVR. Le-am spus: nu vă mai străduiţi, că nu voi demisiona. Cred că dacă am venit la Televiziunea Română pentru această provocare enormă, mi s-a spus să salvez televiziunea, trebuie să duc provocarea până la capăt. Eu o văd ca o misiune de sacrificiu. E o misiune și o miză mare. Sigur, în momentul acesta șansele mele sunt foarte mici, nu poți să reformezi televiziunea împotriva voinței politice”, a mai spus Tănase.

„Am crezut atunci fiind USL ul cu 70% că am suportul. Acuma m-am păcălit, nu am crezut că în două luni se desface USL-ul, că nu aș fi acceptat așa ceva. Dar am contat pe unitatea USL-ului care a zis că până în 2016 va rămâne. M-au asigurat și domnul Ponta și domnul Antonescu, care a fost la mine acasă și mi-a făcut invitație. Am rămas într-un șpagat, deasupra unei prăpăstii, cu acest sac greu în spate. Eu, după alegeri, voi fi izgonit, asta cred eu, dar până în alegeri, eu voi asigura, ce vă spuneam, echilibrul televiziunii române în orice situație

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu