Skip to main content

Victor Ponta, un nou atac la Adrian Sârbu: „Am fost șantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toți președinți și dacă vreau să mă facă și pe mine”

 

Victor Ponta

Publicitate

Victor Ponta a vorbit despre libertatea presei în cadrul unei conferințe organizate de South East Europe Media Organisation (SEEMO, Organizaţia pentru Media din Sud-Estul Europei). „Este nevoie de mass-media ca si de justiție”, a afirmat premierul, citat de Digi24.

„Ca prim-ministru am spus cum am fost șantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toți președinți și dacă vreau să mă facă și pe mine, dar să nu îl pun să plătească taxe și impozite.De când i-am spus că nu mă interesează, zi de zi sunt obiectul principal al trustului presă. Rămâne un singur lucru tot va plăti, dacă nu, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile necinstite la adresa celui care să plătească au loc”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul nu a menționat numele lui Adrian Sârbu, însă acesta a mai spus povestea și într-un interviu pentru România TV în luna iunie.

Victor Ponta, despre presă: „Inevitabil în momentele politice există o polarizare a scenei politice și a mass-mediei, e un lucru care se întâmplă și în alte țări democratice și nu cred că e un lucru rău, ceea ce e rău este că la un moment dat bătăliile dintre jurnaliști trec dincolo de statutul obișnuit. Lucrul acesta denatureaza un rol de prezentare a realitatii. Exista probleme specifice ale relatiei dintre politica si mass media, probleme pe care eu cred ca societatea romaneasca le poate rezolva. Prima a fost recent pusa pe tapet, cat de independenti sunt anumiti jurnalisti”, a mai spus Victor Ponta, referindu-se la cazul Robert Turcescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu