Skip to main content

VIDEO. Rubrică la Dobro Show: “Cum să fii mai gay, să ai prieteni femei”. Dobrovolschi, despre noul matinal: “Nu vrem hăhăială gratuită”

 
VIDEO. Rubrică la Dobro Show: “Cum să fii mai gay, să ai prieteni femei”. Dobrovolschi, despre noul matinal: “Nu vrem hăhăială gratuită”
Dobrovolschi Unica

Sursa foto: Unica
Sursa foto: Unica

Publicitate

“Nu vrem să cădem în limbaj de autobază, nu vrem hăhăială gratuită”, spune într-un interviu acordat Paginademedia.ro  Mihai Dobrovolschi despre Dobro Show, matinal pe care îl va realiza, începând de lunea viitoare, la postul de Radio Gold FM.

Noi rubrici vor fi incluse în emisiune, iar linia muzicală va fi schimbată, apropiindu-se de Radio Guerrilla. De altfel, se pregătește schimbarea direcției muzicale pe tot postul Gold FM.

“Sunt tot felul de rubrici și noi care să ne forțeze să fim mai autentici decât până acum. Să fim mai sinceri între noi”, spune Dobro.

Una dintre acestea: Cum să fii mai gay, să ai prieteni femei. Nicio legătură însă cu partea sexuală, spune Dobrovolschi.

“Este o rubrică în care ne vom explora laturile emoționale vulnerabile, pentru a îmbunătăți relația bărbaților tributari unui patriarhat crud cu femeile. Dar nu va avea nimic sexual”, explică Dobro.

Mihai Dobrovolschi a vorbit cu Paginademedia.ro despre noul matinal, pe care îl va realiza, începând de lunea viitoare, la postul de Radio Gold FM. “Toată emisiunea este rescrisă, nu mai are nicio rubrică veche”, declară Dobrovolschi.

Ce vom auzi la Dobro Show?

“Sunt tot felul de rubrici și noi care să ne forțeze să fim mai autentici decât până acum. Să fim mai sinceri între noi.”

Adică?

De exemplu, avem o rubrică în care explorăm universuri de știri paralele – Paralelelem. O să luăm știri ale căror personaje le înlocuim cu noi și ascultătorii trebuie să ghicească la ce personaje se referă, de fapt știrea.

Mai avem o rubrică, numită Raionul de-fulare, în care se vor detensiona toate tensiunile dintre noi, fiecare membru al echipei având dreptul să scrie 10 ironii, oricât de crude la adresa celuilalt, cu sămânță în realitate. “Sămânța” va fi dată de slăbiciunile celuilalt.

Vom avea și un interviu rapid, înregistrat cu o zi înainte cu cinci întrebări, cu numele Bate cinciul.

O altă rubrică este PlayHack. Ascultătorii ne vor putea cere să cântăm peste o piesă.

Acestea sunt pe partea de entertainment. Dar emisiunea va conține și o parte serioasă și pertinentă, cu analiză de știri, interviuri în direct, invitat în studio. Vrem să aducem în special preponderant personalități din zona culturală.

Va mai fi o bucată de știință destul de puternică, cu informații proaspete și smart. Când vom cita o descoperire, un studiu, o cercetare, o vom cita din jurnalele de știință direct, cu numele lor, nu cu “cercetătorii britanici”. Ținem la asta. Avem mai multe variante de nume.

Vrem să participăm foarte activ la promovarea de valori sănătoase și ne-am angajat, noi între noi, dar și în fața conducerii postului, să fim foarte atenți la derapaje. Nu vrem să cădem în limbaj de autobază, nu vrem hăhăială gratuită, nu ținem la audiență mare, ci la o audiție plăcută.

Glume despre sex?

Ne-am luat angajamentul să nu coborâm limbajul acolo. Luăm sexul ca pe un subiect normal, dar o să-l tratăm într-un mod elegant. Vrem să putem fi ascultați în mașină, chiar și cu copiii sau socrii de față.

Vom avea o rubrică “Cum să fii mai gay, să ai prieteni femei”, în care ne vom explora laturile emoționale vulnerabile, pentru a îmbunătăți relația bărbaților tributar unui patriarhat crud cu femeile. Dar nu va avea nimic sexual.

Care va fi echipa?

Prezentatori vom fi tot noi, adică eu, Matei Oprina și Ciprian Muntele. Vrem să deschidem o poziție de internship în care vom invita studenți la jurnalism să petreacă alături de noi, două săptămâni. Să vadă cum e activitatea într-o emisiune de radio.

Va fi vreo schimbare și la nivel muzical?

Am primit mână liberă la alcăturiea playlistului. Până acum, încercam să ne mențimen cât de cât în linia postului și ne-am dat seama toți că nu face bine nimănui.

Va semăna cu Guerrilla?

Va fi exact pe calapodul radio Guerrilla, muzical vorbind.

Când începe?

Va începe luni, de la 7 până la 10.00. În următoarele săptămâni, se lucrează și la schimbarea întregii direcții muzicale a Gold FM și pot să vă asigur că va fi o surpriză extrem de plăcută, dar nu pot spune mai multe. Am îmbunătățit și semnalul tehnic, se va simți mult în emisie.

Un teaser al noii emisiuni, postat pe Youtube:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • E usor sa critici.Omul asta,daca vrea,e si comercial ...
  Ascultandu-l pe Dobro acum 18 ani,m-am indragostit nebuneste de radio,viata schimbandu-mi-se total.Merci,Mihai!Ion Marinescu-RRA.
 • No, ii clar.. mihaiu intra si el pe Gold FM cu emisiunea lui anonima.. Oameni de la gold fm, pregatiti-va, va paste falimentul :)))))
 • Bine, ma, voi sunteti mai elevati, altfel, mai high quality, stilati, mai altceva, cititi, originali, implicati si foarte ingamfati. M-am saturat de tipul asta de personaje care vor mereu sa-mi spuna ca ei nu hahaie, ei selecteza cu grija poanta, ei sunt minoritarii cu biblioteca. Plictisitori si ipocriti. Aleg cu sinceritate, dupa lectura din Vladimir Lossky, ghiolbania sincera a radiourilor comerciale. Mai ales emisiunile de dimineata. Ciuda :)
 • Dobrovolschi, las-o pe aia cu limbajul de autobaza si rubricile enervant de interesante, mai bine ti-ai schimba comportamentul. Daca după doua săptămâni revii la vechiul obicei, de-a veni 3 zile din 5 si atunci cu intrare pe post de la 8.10, atunci mai bine las-o naibii de "radiofoneală ".
  Ps. Matei si Muntele, sunt băieți deștepți si serioși, bravo lor !
 • imi pare rau pt. ei ca au ramas tot asa stramtorati.. ar fi meritat mai mult.. Gold fm se poate asculta si pe radio in restul tarii, sau doar pe net?
 • In sfarsit va reantoarceti baieti!!!!uraaa!!!!cat v am asteptat!!!
  ION,asta este rautate pura. Dobro este super...dak nu iti convine de ce nu initiezi tu un proiect mai bun? Sau eventual schimba pe zu sau radio 21, posturi care promoveaza subcultura....Baietii sunt prea tari....comportament d romani frustrati si vesnic nemultumiti...si hateri

Trimite un comentariu