Skip to main content

VIDEO. Victor Rebengiuc, vedetă într-o campanie de 1,1 milioane de euro

 

victor rebengiuc

Publicitate

Programul Operațional Regional 2007-2013 s-a încheiat cu o campanie de promovare a realizărilor. Cu Victor Rebengiuc în „rol principal”, 20 de spoturi publicitare au fost lansate la TV, dar campania are și o serie de spoturi radio, panouri în toată România și spoturi pe ecrane electronice stradale.

În total, Minsiterul Dezvoltării a cheltuit 1,1 milioane de euro pe campania care anunță realizările programului Operațional Regional, bani proveniți tot din fonduri europene.

Vedeta campaniei este actorul Victor Rebengiuc, cel care a luat țara la colindat, într-un automobil Dacia Duster, branduit cu programul Regio. Actorul a vizitat 20 de locuri, de la Timișoara la Brăila și de la București la Suceava, și a prezentat, pe scurt, povestea câtorva finanțări pe fonduri europene, cum ar fi restaurarea unui castel din Carei (Satu Mare), refacerea centrului de promenadă al Brăilei sau modernizări de drumuri.

Realizarea campaniei a fost împărțită în două, iar pentru fiecare s-a organizat o licitație: producția materialelor și achiziția spațiului publicitar.

Producția materialelor a fost asigurată de societatea Film factor, deținută de Tino Furtună, unul dintre membrii trupei Holograf.

Valoarea contractului încheiat cu Film Factor a fost de 1.365.705 lei TVA inclus (300.000 de euro), au declarat pentru paginademedia.ro reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

În oferta financiară a SC FILM FACTOR SRL sunt cumulate costurile pentru producția materialelor, în funcție de tipul de activități (pre-producție, producție, post-producție, studio și set, costume, electrică, sunet, procesare, muzica, casting, regizor, concept, etc.), au mai arătat aceștia. În cadrul contractului, au fost produse 20 fillere, 20 spoturi TV, 12 spoturi audio, 5 machete publicitare, 1 film documentar.

La licitația pentru producția materialelor, câștigată de Film Factor, au mai participat și Antena 3 și Agrafics Communications.

Pentru partea de achiziție a spațiului publicitar a fost derulată o altă licitație, cu un buget total estimat de 6,4 milioane de lei fără TVA (1,4 milioane de euro), potrivit anunțului de participare de pe e-licitatie.ro. Prețul final, după licitație, a fost de 830.000 de euro.

Cea mai mare parte a bugetului a mers spre televiziune: 1,8 milioane de lei (417.000 de euro)

Cum s-au împărțit, în final, loturile: 

 • Lot 1 (achiziție spațiu TV) – Agenția de Publicitate Media Center, 1.837.000 lei (TVA inclus). Societatea este regia de vânzări care face parte din grupul media al fraților Micula.
 • Lot 2 (achiziție spațiu radio) – Opti Media SRL – 669.670,15 lei (TVA inclus)
 • Lot 3 (ecrane electronice stradale) – SC Phoenix Media SRL – 454.481,82 lei (TVA inclus)
 • Lot 4 (panouri stradale) – SC Euromedia Group SA – 733.948,51 lei (TVA și taxă de publicitate incluse).

Staţiile radio care difuzează campania sunt: Radio România Actualități, Radio ZU, Europa FM, Radio 21, Național FM.

Posturile de televiziune: TVR 1, TVR 2, B1TV, România TV, Realitatea TV.

În continuare, câteva dintre cele 20 de spoturi Regio, obținute cu susținerea companiei de monitorizare AlfaCont: 

Regio - Bucuresti

Regio - Carei

Regio - Băile Govora

Regio - Timișoara

Regio - Râșnov

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Subscriu, sunt cu totul de acord cu comentariul tău, Viorica. Și mie îmi lasă un gust amar oamenii artei care ne-au încântat, ne-au impresionat prin măreția jocului lor și care ajung la un moment dat tot în fața noastră dar sub o cu totul altă prezentare, aceea de a câștiga bani din reclame. Înțeleg că foamea e valabilă și la actori dar nu cred că le face cinste să ne arate lucrul ăsta pe toate posturile TV, pe net și oriunde apucă; trebuia să-și păstreze demnitatea și imaginea pe care altădată au creat-o cu trudă și noblețe în teatru sau în cinematografie. Păcat...nu numai că se înjosesc coborând de pe scenă și arătându-ne detergentul, banca, medicamentul, iaurtul, dar ne distrug visele pe care tot ei ni le-au creat prin magia artei lor.
 • Maestre Rebenciuc daca tot colinzi tara cu regio te-as ruga sa ajungi in judetul Bihor ,comuna Boianu Mare satul Corboaia unde din bani europeni si din studii de fezabilitate adica un drum taxat de doua ori dar nu este gata doar pana la 500 de metri de satul corboaia unde 70 de oameni vor fi blocati de fapt cum au fost si iernile trecute si nu intereseaza pe nimeni ,in concluzie cand a venit guvernul ponta a taiat de la acel drum 1600 de metri exact cat sa fie pana la ultima casa dar tot acest guvern a zis ca e rost sa se faca si un studiu de fezabilitate ca-i rost de bani ,ce conteaza prostimea !!!
 • a "scris" asa spoturi? adica o drona si un interviu linga un perete proaspat zugravit ou de rata?

  ce i-o fi trebuit lui Rebenciuc prostia asta. ala cu urechi mari la bariera era mai potrivit.
 • Nu se intelege clar cine s-a ocupat de creatie. adica cine a scris acele spoturi (cam fara sare si piper) si cine s-a ocupat de machetele alea pe care le vezi bagate prin oras, fotografii facute cu telefonul si DTP cu picioarele. Banuiesc eu ca si alea au costat ceva bani si ...pacat de bani. Rebe a jucat un rol, deci...nu prea ai ce-i imputa. Ca textele ridica in slavi niste chestii discutabile, asta-i altceva: asa a cerut partidul. Productia e facuta pe genunchi, asa-i la licitatii: sa se faca, sa avem si profit, sa ramina si ceva pt Nasu'...
 • RUSINE VICTOR REBENCIUC;AR TREBUI SA-I INTINDEM NOI LUI ACUM HARTIA IGIENICA!iI CONCUREAZA PE STELA SI ARSINEL CU FARM CATENA(care dupa cum stiti este lantul de farmacii al fiului gen Iulian Vlad), si vine din urma farm Dona, lantul Danei Nastase!
  La ambele farmacii preturile sunt mai mari cu cca 40-50% prostii platesc si marii nostri artisti se imbogatesc!Rebenciuc se compromite la sf de cariera!
 • la radio romania actualitat cred ca sunt difuzate toate spoturile intr-o ora de emisie si aproape una dupa alta, sunt exasperanti!!!

Trimite un comentariu