Skip to main content

ActiveWatch cere CNA analizarea emisiunii de la România TV în care s-a afirmat că Traian Băsescu ar fi bolnav

 
romania tv
romania tv

romania tv

Publicitate

ActiveWatch reacţionează după emisiunea Ediţie Specială de la România TV, în care s-a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ar fi bolnav.

La emisiune au participat Andreea Creţulescu şi Victor Ciutacu (moderatori), Corina Drăgotescu şi Val Vâlcu (jurnalisti), William Branza (candidat PER), Marian Petrache (secretar general PNL) si Graţiela Gavrilescu (membru PLR). In tronsonul 23:00 – 00:00, in platoul Romania TV au participat si contribuit: Ionela Nastase (moderator), Dan Diaconescu (candidat PPDD) si Niels Schneker (comentator), arată comunicatul ActiveWatch.

„Dincolo de interesul public legitim si incontestabil care ar putea justifica difuzarea acelor imagini si informatii, consideram ca demersul jurnalistilor Romania TV a fost incomplet, trunchiat si, pe alocuri, rau-intentionat”, se arată în reacţia ActiveWatch.

Din analiza celor doua emisiuni dedicate „bolii ascunse” a presedintelui Traian Basescu, reies urmatoarele aspecte care conduc spre concluzia ca subiectul promovat de Romania TV a fost insuficient documentat si prezentat intr-o maniera senzationalista:

1. Interpretarea abuziva si netemeinica a unor imagini video. Dezbaterea cazului s-a facut exclusiv in jurul a patru secvente video care nu pot fi tratate ca probe temeinice si suficiente pentru a emite un diagnostic medical.
2. Inconsistenta opiniilor formulate de moderatori si invitati. Subiectul a fost dezbatut intr-o maniera speculativa si nu a fost asumat cu profesionalism de catre moderatori si invitati.

„Consideram ca in cazul suspus atentiei dumneavoastra, postul Romania TV a incalcat in mod voit si abuziv prevederile legale din domeniul audiovizual, deturnand sensul interesului public justificat”, au spus reprezentanţii ActiveWatch.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tibi tibi
    ce sa le crape ? glumesti , de cand cheresteaua joaca rol de obraz ? mai grav e ca sunt "stive" de privitori care chiar cred ce vad si aud atat la rromanikaTV cat si la latrina3.
  • ana ana
    Cretuleasca,Valcu ,Ciutacu,Dragotescu jurnalisti?Astia ar trebui sa se duca in locul lui Capatos ,Serghei Mizil,Bordea si asistentele.Ar trebui sa le crape obrazul de rusine.(care obraz?)

Trimite un comentariu

sus