Skip to main content

B1 TV a primit o somație publică pentru o emisiune a Sorinei Matei

 
B1 TV a primit o somație publică pentru o emisiune a Sorinei Matei
sorina matei

sorina matei

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a fost sancționat cu o somație publică pentru o ediție a emisiunii Actualitatea Românească de la B1 TV, realizată de Sorina Matei.

În cadrul emisiunii au fost prezentate informații din rechizitoriul senatorul Marius Ovidiu Isăilă, trimis în luna iulie în judecată. Potrivit unei sesizări a avocatului lui Marius Ovidiu Isăilă, unul dintre invitații Sorinei Matei, Cristian Diaconescu, l-a numit pe senator „maimuță mafiotă”, iar jurnalistul Dan Cărbunaru l-a numit „infractor”.

Somația a fost aprobată cu unanimitate de voturi, întrucât s-a considerat că s-a încălcat dreptul lui Isăilă la un proces echitabil.

În ședință au fost prezenți Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea

Poziția B1 TV: „Demersul jurnalistic a fost unul de evident interes public, în condițiile în care vorbim de suspiciunea unor infracțiuni de trafic de influență care ar fi putu fi săvârșite de un membru al Parlamentului României. Precizăm faptul că principalul subiect al emisiunii a fost faptul că din acest rechizitoriu rezultă implicarea în dosar și a unor șefi din cadrul serviciilor secrete de informații, chestiune care a fost de asemenea dezbătută pe larg de invitații prezenți în studio.”

Senatorul Marius Ovidiu Isăilă a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în luna iulie a acestui an pentru  trafic de influenţă și pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • BRAVOS KKNA-unanimitatea voastra in gindire e de exceptie,ca si la maimutele urlatoare(deci nu mafiote)-toti macacii pisdilii ridica labele si aproba ce propune aratarea aia(nici femeie,nici mascul-e ceva hidos,spre avorton)tupaista-de fapt cea mai penala si proasta din turma-dar de ce or fi deranjati,idiotii cu pretentii,de cele spuse doar la B1 sau REALITATEA,de catre cei invitati,iar de tot jegul propagat de haznaua 3-nimic sau asa,la misto,cite un deget ridicat(si nici ala mijlociu,macar)?!
    Nu sint pisdiliu,dar preiau o "zisa" mazareasca,recenta:pai,ma,'te-c...buci pe ma-ta.de ce?!
  • Si cu latrinele cum ramane? Aia ii injura de 10 ori pe secunda pe Iohannis si Basescu si nu li se intampla nimic.Halal institutie.
  • Antena 3, Romania TV nicio somatie, nicio sanctiune chiar nimica...dupa atitea si atitea derapaje, dupa atitea jigniri si acuze pe care le aduc zi de zi, seara de seara, fara a solicita si pozitia celor vizati. Rusine, CNA!

Trimite un comentariu