Skip to main content

Bogdan Nicola, unul dintre fondatorii The Group, condamnat la închisoare. Decizia nu este definitivă

 

bogdan_nicola_04

Publicitate

Bogdan Nicola a fost condamnat de Tribunalul București la 2 ani și șase luni de închisoare pentru cumpărare de influență. Decizia, pronunțată în ședința de astăzi, nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

În plus, instanța a dispus menținerea controlului judiciar în cazul lui Bogdan Nicola.

Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fondatori ai grupului de companii de comunicare, The Group, alături de Zoltan Szigeti.

CONTEXT. Direcția Națională Anticorupție a decis în vara anului trecut trimiterea în judecată a lui Bogdan Nicola alături de alte cinci persoane. Potrivit unui comunicat emis de instituție la momentul respectiv, Bogdan Nicola ar fi plătit 10.000 de euro pentru obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

Controlul judiciar presupune anumite limitări, printre care, inculpatul trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori sunt chemați, să se prezinte organului de poliție conform programului de supraveghere, să nu se apropie de alți inculpați sau martori, să nu dețină arme și nici să nu părăsească țara.

În afară de Bogdan Nicola, tot în vara anului trecut au fost trimiși în judecatăTămășanu Eugen (cumpărare de influenţă), Folea Virgil Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1 (trafic de influenţă), Bogdan Vasile – Silviu și Pandelea Ovidiu – Florian, inspectori la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, şi Trocan Nicoleta Tamara, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

De menționat că din cele șase persoane trimise în judecată, trei au fost deja condamnate la închisoare. În ianuarie 2014, Pandelea Ovidiu – Florian a primit mai multe pedepse, dintre care cea mai mare a fost de doi ani șase luni de închisoare,  Folea Virgil Valentin la doi ani și șase luni, iar Bogdan Silviu Valentin la cinci ani de închisoare.

Tot atunci, instanța a decis „disjungerea cauzei în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Nicola Teodor Bogdan, Tămăşanu Eugen, Trocan Nicoleta Tamara şi formarea unui alt dosar”.

Decizia instanței, în continuare:

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de apărătorul inculpatului NICOLA TEODOR-BOGDAN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul NICOLA TEODOR-BOGDAN. I. În baza art.292 alin.1 N.C.pen. (corespondent art. 61 alin. 1din Legea nr. 78/2000, forma în vigoare la data săvârșirii faptei) cu aplicarea art.5 N.C.pen., condamnă pe inculpatul NICOLA TEODOR-BOGDAN la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În baza art.67 C.pen. raportat la art.5 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b) C.pen. pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.65 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 66 alin 1 lit.a şi b) C.pen. pe durata executării pedepsei principale. În baza art.399 alin.1 C.pr.pen. menţine față de inculpatul NICOLA TEODOR-BOGDAN măsura preventivă a controlului judiciar. II.

În baza art.48-49 N.C.pen. raportat la art.292 alin.1 N.C.pen. (corespondent art. 61 alin. 1din Legea nr. 78/2000, forma în vigoare la data săvârșirii faptei) cu aplicarea art.5 N.C.pen., condamnă pe inculpatul TĂMĂŞANU EUGEN la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență. În baza art.67 C.pen. raportat la art.5 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b) C.pen. pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.65 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 66 alin 1 lit.a şi b) C.pen. pe durata executării pedepsei principale. În baza art.399 alin.1 C.pr.pen. menţine față de inculpatul TĂMĂŞANU EUGEN măsura preventivă a controlului judiciar. III.

În baza art. 26 C.pen. anterior rap. la art. 257 alin. 1 C.pen. anterior rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, forma în vigoare la data săvârșirii faptei, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. a C.pen. anterior și art.5 N.C.pen., condamnă pe inculpata TROCAN NICOLETA TAMARA la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.

În baza art.65 C.pen. anterior aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a) teza a II-a, lit.b) C.pen. anterior pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.71 alin.1 C.pen. anterior aplică inculpatei pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit.a) teza a II-a, lit.b C.pen. anterior pe durata executării pedepsei principale. În baza art.81 ?i art.82 C.pen. anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. În baza art.71 alin.5 C.pen. anterior, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, suspendă executarea pedepselor accesorii prev. de art. 64 lit.a) teza a II-a, lit.b C.pen. anterior. Pune în vedere inculpatei dispozi?iile art. 83 C.pen. a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. IV. În baza art.274 alin.1 ?i 2 C.pr.pen. obligă pe inculpații NICOLA TEODOR-BOGDAN, TĂMĂŞANU EUGEN ?i TROCAN NICOLETA TAMARA la plata a câte 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică, azi 06.10.2014.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @ada
    Ti se pare ca posturile intact au ramas fara clienti? Si acolo lucruri le sunt evidente:)) in rest lasa clubul. Se cred sefi de trib?
  • @ada
    Chiar ai impresia ca e o practica izolata in media de la noi ? Nu te bucura de raul altuia ca va venii si randul vostru.
  • clientii care lucreaza cu firmele astea in care Dl Nicola, mare director financiar!! este anchetat, ce zic? cum sa ai incredere ca se intampla lucruri legale, daca practica lor e asta? poate intelege acum si Consiliul Concurentei despre ce era vorba in treaba cu clubul de media
  • Tara asta se poate face bine, la fel si industria de media. Trebuie sa continuam sa credem asta. E condamnat pentru ce stie sa faca mai bine La Famiglia. Nimeni nu-i perfect si e hilar ca se intampla pe o speta din afara industriei (Al Capone story again, so nice!).To be continued, sunt zeci de spete similare direct legate de industrie. Bulgarele odata pornit, se va rostogoli mult si cu multe victime colaterale/nebanuite.
  • Incepe balul si in media. Cine urmeaza domnilor ? Fenomenul e generalizat in industria publicitatii. Cei care doresc se pot prezenta benevol la DNA. Cafeaua, muzica si reducerea pedepselor sunt din partea casei. Curaj baietzi !

Trimite un comentariu