Skip to main content

CNA funcționează la limită. Încă un membru a ajuns la final de mandat

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului funcționează, din această săptămână, în opt membri, în loc de 11, cum era până acum, iar de săptămâna viitoare e posibil ca ședințele să nu se mai țină pentru că vor rămâne doar șapte.

Este o situație fără precedent în care se află Consiliul Național al Audiovizualului, în plină campanie electorală.

După ce Narcisa Iorga și Cristina Trepcea și-au încheiat mandatele de șase ani pe 13 octombrie, un al treilea membru a părăsit forul audiovizual. Este vorba despre Christian Mititelu, propus de Guvern, în 2008, care va ajunge săptămâna viitoare la final mandat, însă din această săptămână a intrat în concediu.

În plus, Radu Călin Cristea își va încheia mandatul săptămâna viitoare, imediat după primul tur de alegeri prezidențiale. Acest lucru va însemna că Consiliul Național al audiovizualului va rămâne cu șapte membri, fiind în imposibilitatea de a mai funcționa. Pentru ca ședințele să se poată desfășura, trebuie asigurat un cvorum de minimum opt membri CNA.

În prezent, Consiliul Național al Audiovizualului activează cu următorii membri: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Laura Georgescu (președinte), Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Lorand Turoș, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu au fost propuși membri titulari de către Guvern, însă nu au fost audiați de către Comisiile de Cultură din Parlament, întrucât aleșii au intrat în vacanță pentru campania electorală.

Și Narcisa Iorga a fost propusă de către Președinție pentru un nou mandat de membru CNA.

În cazul în care Comisiile de Cultură nu se vor reuni pentru a-i audia pe membrii propuși, iar Parlamentul nu îi va valida, Consiliul Național al Audiovizualului va intr într-un blocaj chiar între primul și al doilea tur de campanie prezidențială.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu