Skip to main content

Giga TV se închide oficial. Şapte membri CNA au aprobat retragerea licenţei, la cererea postului

 
logo Giga TV
logo Giga TV

logo Giga TVDupă ce a adus-o pe şefa CNA, un fost membru CNA, un primar şi un senator la DNA, Giga TV se închide. Societatea Sonic Media a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului retragerea licenţei audiovizuale.

Publicitate

Solicitarea a primit şapte voturi pentru din cele nouă care puteau fi date astăzi. Valentin Jucan a votat împotrivă, iar Christian Mititelu a refuzat să voteze.

Valentin Jucan a considerat că nu este necesar acordul Consiliului pentru că forul nu poate să dea decât un vot favorabil, nu poate să-l oblige pe deţinătorul de licenţă să opere televiziunea.

Christian Mititelu a considerat de asemenea că acest caz nu necesită votul forului audiovizual, prin urmare a refuzat să voteze.

„Noi am retras licenţa, ei au contestat şi acum vor retragerea. Eu nu votez aşa ceva, nu votez nici pentru, nici împotrivă", a spus Christian Mititelu, membru CNA.

Radu Călin Cristea a spus că nu e normal ca un membru CNA să se abţină în momentul votului.

"Mie mi se pare o chestie foarte serioasa, nu ştiu de ce se râde. E ok tipul de vot al domnului Mititelu sa nu voteze nici pentru, nici impotriva?", a întrebat Christian Mititelu.

Serviciul juridic a spus că regulamentul îi obligă pe toţi membri să voteze fie "pentru", fie "împotrivă". În această situaţie, votul lui Christian Mititelu va fi consemnat ca fiind "împotrivă", a spus reprezentantul serviciului juridic.

CONTEXT. Giga TV a primit licenţă în mai 2012, fiind controlat de primarul Gheorghe Ştefan Pinalti din Piatra Neamţ. Un an mai târziu, în luna septembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să-i retragă licenţa deoarece a avut emisia oprită mai mult de 90 de ore. O lună mai târziu, postul şi-a primit înapoi licenţa, dar a „debutat” cu o pauză de 90 de zile.

Cazul reacordării licenţei Giga TV i-a adus în faţa DNA pe Viorel Hrebenciu, senator PSD, Gheorghe Ştefan, dar şi pe preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi pe Narcisa Iorga, fost membru CNA (detalii, AICI şi AICI). Cei patru sunt în prezent urmăriţi penal în acest caz.

Procurorii DNA spun că Hrebenciu ar fi intervenit, la rugămintea lui Gheorghe Ştefan, pe lângă Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru ca Giga să-şi recupereze licenţa. Şefa CNA este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus