Skip to main content

Giga TV se închide oficial. Șapte membri CNA au aprobat retragerea licenței, la cererea postului

 

logo Giga TVDupă ce a adus-o pe șefa CNA, un fost membru CNA, un primar și un senator la DNA, Giga TV se închide. Societatea Sonic Media a cerut Consiliului Național al Audiovizualului retragerea licenței audiovizuale.

Publicitate

Solicitarea a primit șapte voturi pentru din cele nouă care puteau fi date astăzi. Valentin Jucan a votat împotrivă, iar Christian Mititelu a refuzat să voteze.

Valentin Jucan a considerat că nu este necesar acordul Consiliului pentru că forul nu poate să dea decât un vot favorabil, nu poate să-l oblige pe deținătorul de licență să opere televiziunea.

Christian Mititelu a considerat de asemenea că acest caz nu necesită votul forului audiovizual, prin urmare a refuzat să voteze.

„Noi am retras licența, ei au contestat și acum vor retragerea. Eu nu votez așa ceva, nu votez nici pentru, nici împotrivă", a spus Christian Mititelu, membru CNA.

Radu Călin Cristea a spus că nu e normal ca un membru CNA să se abțină în momentul votului.

"Mie mi se pare o chestie foarte serioasa, nu știu de ce se râde. E ok tipul de vot al domnului Mititelu sa nu voteze nici pentru, nici impotriva?", a întrebat Christian Mititelu.

Serviciul juridic a spus că regulamentul îi obligă pe toți membri să voteze fie "pentru", fie "împotrivă". În această situație, votul lui Christian Mititelu va fi consemnat ca fiind "împotrivă", a spus reprezentantul serviciului juridic.

CONTEXT. Giga TV a primit licență în mai 2012, fiind controlat de primarul Gheorghe Ștefan Pinalti din Piatra Neamț. Un an mai târziu, în luna septembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să-i retragă licența deoarece a avut emisia oprită mai mult de 90 de ore. O lună mai târziu, postul și-a primit înapoi licența, dar a „debutat” cu o pauză de 90 de zile.

Cazul reacordării licenței Giga TV i-a adus în fața DNA pe Viorel Hrebenciu, senator PSD, Gheorghe Ștefan, dar și pe președintele CNA, Laura Georgescu, și pe Narcisa Iorga, fost membru CNA (detalii, AICI și AICI). Cei patru sunt în prezent urmăriți penal în acest caz.

Procurorii DNA spun că Hrebenciu ar fi intervenit, la rugămintea lui Gheorghe Ștefan, pe lângă Laura Georgescu, președintele CNA, pentru ca Giga să-și recupereze licența. Șefa CNA este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu