Skip to main content

S-a lansat Romania Casting Call, platformă de casting pentru industria massmedia, producători, actori, fotografi sau regizori

 

Screen shot 2014-10-02 at 3.20.11 PM

Publicitate

Cei care caută sau își caută de lucru în domeniul producției TV sau cinema au la dispoziție platforma RomaniaCastingCall.com, lansată de curând. Site-ul acopera zone de la actori și voice over la modele, fotografi și “alte talente”.

Cum se face înscrierea pe site și cine a lansat platforma, în continuare:

Ce este RomaniaCastingCall (RCC):

Platformă de casting pentru industria media, în special pentru producția de film și televiziune, explică Laura Mușat, cea care a dezvoltat proiectul.

Cum funcționează:

În primul an (pănă în septembrie 2015) platforma este gratuită atât pentru angajatori, cât și pentru cei caută de lucru.

Angajatorii (regizori, producători etc) postează joburile gratuit pe platformă.
Cei care plătesc (după septembrie 2015) vor fi cei care își caută un job, în baza unui abonament. Până anul viitor, abonamentul este gratuit.

Ce domenii acoperă:

Actori
Voice Over
Film crew
Dansatori/coregrafi
Modele
Fotografi
Alte talente
Kids (6-16 ani)

Cum a venit ideea proiectului?

Laura MusatLaura Mușat a urmat cursuri de actorie încă din clasa a treia. În clasa a unsprezecea, juca deja în Love Building, alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol)
“Am fost atrasă de ceea ce este în spatele camerei de filmat”, spune Laura Mușat.

“Am început să studiez cu atenție piața de producție din România. Așa am descoperit că lipsește un loc care să fucționeze ca o platformă independentă de casting”, a continuat ea.

Cine este Laura Mușat:

Fondatoarea Romania Casting Call studiază la Londra producția de film și televiziune (în care este anul trei) și, de anul acesta, studiază regia și la București, la UNATC, unde a fost prima admisă.

Este fiica avocatului Gheorghe Mușat (fondatorul casei de avocatură Mușat și Asociații) și a lui Carmen Mușat, redactor-șef al publicației Observatorul cultural.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu