Skip to main content

ULTIMĂ ORĂ. DNA face percheziţii la secretariatul CNA pentru a vedea cum se fac sesizările. Percheziţii şi la secretariatul unui alt membru CNA

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară astăzi percheziţii în biroul Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Potrivit Digi24, percheziţiile s-au extins şi la secretariatul unui alt membru CNA, Lorand Turoş.

Potrivit informaţiilor prezentate pe surse de către Digi24, procurorii o acuză pe Laura Georgescu că ar fi întocmit sesizări cu date nereale.

Laura Georgescu, la Digi24: „Sunt percheziţii la secretariatul instituţiei, este un mandat de ridicare de documente. Au venit cu o listă prin care doresc să vadă unde au fost distribuite sesizările. Vor să înţeleagă cum funcţionează registratura. Ne-au prezentat un mandat de preluare documente din secretariatul instituţiei”

„Cred că este o continuare a dosarului care a făcut obiectul audierii tuturor membrilor CNA. Şedinţa se va desfăşura ca de obicei.”, a mai spus Laura Georgescu.

Potrivit unui comunicat publicat astăzi pe site-ul DNA, procurorii „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014.”

Laura Georgescu este urmărită penal pentru abuz în serviciu în cazul acordării licenţei Giga TV, dar acesta este un fapt petrecut în anul 2013.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan Pinalti, dar şi deputatul Viorel Hrebenciuc şi Narcisa Iorga, membru CNA.

Totul a pornit de la licenţa Giga TV, post controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan Pinalti.

Deputatul Hrebenciuc Viorel ar fi intervenit la CNA pentru ca Giga TV să-şi primească licenţa retrasă la data de 17 septembrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Giga TV şi-a primit licenţa înapoi la două săptămâni după această decizie (detalii AICI).

Într-un comunicatul DNA se mai menţiona că anumiţi membri şi-ar fi schimbat votul „în mod nejustificat. „3 dintre membrii CNA care, la şedinţa anterioară votaseră pentru retragerea licenţei postului TV, în şedinţa din 01.10.2013, au votat în favoarea postului TV, deşi situaţia de fapt nu s-a schimbat, fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituţiei pentru a se verifica argumentele susţinute în respectiva contestaţie”, se arată în documentul respectiv.

Numele celor trei membri nu sunt menţionate în comunicatul DNA, însă potrivit articolelor scris de paginademedia.ro AICI şi AICIcei trei membri sunt Viorel Vasile Buda (fost vicepreşedinte), Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu.

Ştiri în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus