Skip to main content

VIDEO. Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul ne cheamă la vot. Ce ar fi făcut fără oșteni la Călugăreni sau la Podul Înalt

 

mihai viteazul_mergi la vot

Publicitate

Cum ar fi arătat România acum dacă Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul ar fi fost părăsiți de vitejii lor înaintea marilor bătălii. Leo Burnett a creat pentru asociația Pro Democrația o campanie prin care îi invită pe români la vot, în care protagoniști sunt cei doi domnitori.

Dacă în momentele de cumpănă ale istoriei noastre nici înaintașii nu se prezentau, unde am fi fost acum? Oare cărei culturi i-am aparține acum?

Cele două spoturi ale campaniei îi prezintă pe Ștefan cel Mare și pe Mihai Viteazul, ambii părăsiți de armate, sub diferite pretexte.

„Vitejii au zis că nu se bagă în noroi. Că dacă te bagi în noroi n-ai cum să nu te murdărești. Iar Frații Buzești se declară scârbiți de tot ce se întâmplă, că oricum ăilalți sunt mai mulți”

Spoturile pornesc de la o realitate istorică - capacitatea incredibilă a românilor de a se fi mobilizat în trecut, în fața pericolului reprezentat de armatele invadatorilor, și rescriu soarta a două bătălii cruciale – Călugăreni și Podul Înalt, în condițiile în care această mobilizare nu ar fi avut loc, așa cum astăzi peste 60% nu se mobilizează în momente la fel de cruciale, pentru a-și exprima votul.

Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer Leo Burnett Group: „Campania asta s-a născut dintr-o creștere bruscă de tensiune a mea, când din Londra citeam știrile din țară. Pentru că oriunde vom fi plecați în lumea asta, sângele nu se schimbă. Mi s-a părut culmea ca soarta noastră să fie decisă de lipsa participării unei majorități sictirite. Și atunci m-am dus cu gândul la istorie și la cum i-ar fi afectat pe strămoși scuzele penibile de astăzi. Spoturile TV sunt doar vârful iceberg-ului, stați pe aproape, că vrem într-adevăr să atingem constiințele din țara asta."

Site-ul campaniei, www.vinolavot.ro, găzduiește informații despre absenteismul românilor în perioada electorală, un feed cu reacții la campania “Vino la vot” și câteva scenarii despre soarta pe care ar fi avut-o românii dacă nu s-ar fi prezentat în momente cheie ale istoriei noastre.

Mihai Viteazul:


Stefan cel Mare -

?list=UUTXFWYd5t6p_krPvC4ZFeRQ

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Să-mi asum ce? Incompetenta unora care au devenit politicieni datorita unor conjuncturi si interese personale sau de grup?
  • Daca publicitarii traiesc din minciuna, inseamna ca posturile tv, ziarele, revistele, traiesc din promovarea minciunii. Chiar si acest site pare a trai de pe urma minciunilor. Pare logic? Daca il infieram pe Naumovici pentru ca a avut ca si client Rosia Montana, probabil trebuie sa infieram si BBDO pentru Pepsi si pe altii pentru publicitate la margarina si tot asa. Prietene, publicitatea traieste nu din minciuni ci din vanzarea de visuri. Si daca tot stii despre megacomisionul lui Naumovici, zi-ne si noua detaliile, sa-l judece poporul cu manie! Sau vorbesti doar ca sa spui....
  • dar din ce traiesc publicitarii draga Dan? mai ales cei de la Leo si afiliatii lor? Tanarul Naumovici a incercat ani la rand sa ne convinga ca exploatarea de la Rosia Montana trebuie inceputa ca mai curand. evident a incercat in schimbul unei sume consistente, si a unei mega prime promise in cazul in care proiectul avea unda verde.
  • Daca voi asta ati inteles, ca v-a chemat Leo Burnett la vot, daca voi ati inteles ca publicitarii traiesc din minciuni, eu zic ca ar trebui sa fiti vigilenti, nici nu va dati seama cat de subtil va poate inocula dusmanul ideea ca scoala si educatia sunt bune la ceva in viata....
  • Pai da Protopopescule, e normal ca publicitarul sa te cheme la vot si asta pentru ca publicitarul e facut cam din acelasi aluat cu politicianul. Atat publicitarul cat si politicianul traiesc din minciunile pe care le baga pe gatul consumatorului si cetateanului de rand.

Trimite un comentariu