Skip to main content

Aplicaţie gratuită care scapă internauţii de softurile cu reclame agresive sau de programele care "spionează" activitatea pe net

 
Bitdefender
Bitdefender

Bitdefender

Publicitate

Furnizorul de solutii antivirus Bitdefender a lansat o aplicatie gratuita pentru PC-uri care protejeaza utilizatorii de soft-urile care ii asalteaza cu reclame agresive, de cele care trimit datele personale, inclusiv geo-locatia, catre servere externe si de aplicatiile care pot fura informatii private precum parole si date bancare, spionand activitatea din browser.

Aplicatia functioneaza pe orice calculator personal dotat cu Windows (XP sau o versiune mai noua), dar nu inlocuieste o solutie de securitate, a anuntat joi compania.

"Dupa ce scaneaza calculatoarele, Bitdefender Adware Removal Tool marcheaza o lista cu aplicatii periculoase precum Adware.SwiftBrowse, Adware.Plush si Adware.BrowseFox. Noua aplicatie de la Bitdefender sterge programele doar dupa acordul utilizatorilor.

 Adware Removal Tool protejeaza utilizatorii si de software de tip Bundler sau Keylogger, care poate fura informatii confidentiale si cauza pierderi financiare. Programele de tip Aplication.Bundler trimit datele personale ale utilizatorilor, inclusiv geo-locatia, catre servere externe, in timp ce aplicatiile Keylogger pot fura informatii private precum parole si date bancare, spionand activitatea din browser", se arata intr-un comunicat de presa transmis joi de Bitdefender.

Furnizorul de solutii antivirus precizeaza ca a lansat aceasta aplicatie tinand cont de cresterea numarului de atacuri de tip malvertising.

 Un studiu realizat anul trecut de Bitdefender a aratat ca una din trei retele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu virusi, prin reclame gazduite chiar si pe site-uri legitime.

Cercetarea asupra fenomenului a relevat si ca aproximativ 7% din numarul total de reclame online infecteaza utilizatorii cu virusi sau ii pacalesc cu fraude, spam si phishing.

Adware Removal Tool poate fi descarcat accesand urmatorul link: http://www.bitdefender.com/solutions/adware-removal-tool-for-pc.html

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Oh the irony!!!
  • picatcubacu picatcubacu
    Dar care isi rezerva dreptul de a te atentiona despre alte produse extraordinare bit def ender prin mesaje nesolicitate. Yay :)

Trimite un comentariu

sus