Skip to main content

Comisia de Etică din TVR s-a autosesizat în legătură cu lipsa protestelor de la Telejurnal, dar și legat de o postare a lui Stelian Tănase pe blog

 

Stelian TănaseComisia de Etică și Arbitraj din TVR s-a autosesizat în legătură informațiile potrivit cărora, Telejurnalul TVR a omis să dea imagini de la protestele care au avut loc vinerea trecută în Capitală și în mai multe orașe din țară. În plus, aceeași comisie s-a autosesizat și în legătură cu o postare pe blog a președintelui TVR, Stelian Tănase.

Publicitate

„Ne-am autosesizat în acuzațiile aduse jurnalului că nu a publicat proteste. Urmează să discutăm cu responsabilii editoriali. Asta însemnând că începând cu producătorul. Ne-am autosesizat legat de postarea domnului Tănase pe blog, din data de 13 noiembrie”, a declarat pentru paginademedia.roHoria Grușcă, șeful Comisiei de Etică și Arbitraj a televiziunii publice.

Este vorba despre Cine a câștigat dezbaterile dintre candidați, postat de Tănase după întâlnirile Iohannis - Ponta de la Realitatea TV și B1 TV.

Ce a scris Tănase pe blog: 

„Dacă ar vota numai utilizatorii de online Iohannis ar cîștiga detașat. Dar numericește vorbind acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite și bețivilor de prin cîrciumile rurale, al celor strînsi pe marginea șanturilor să povestească ce le scriu copiii plecați in occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăștia (spre deosebire de copiii lor) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune și cîteva kilograme de mălai și făină în sacoșa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot.”

În cazul celor două autosesizări, Comisia urmează să audieze reprezentanți ai departamentului știri, dar și pe Stelian Tănase în legătură cu postarea de pe blog.

Comisia a luat decizia de a se autosesiza în cadrul ședinței de acum două zile. Tot atunci, Comisia l-a audiat pe Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, în legătură cu prezența candidatului Victor Ponta în cadrul unei ediții a emisiunii Viața Satului în campania electorală. „Ne-am văzut miercuri, l-am audiat pe domnul Ghergescu în legătură cu emisiunea Viața Satului, iar concluziile trebuie redactate și vor fi publicate”, a declarat Grușcă pentru paginademedia.ro.

De menționat că, Comisia de Etică a fost sesizată pe acest subiect de mai mulți membri din Consiliului Director.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • daca iesea ponta presedinte, comisia asta nu se mai sesiza NICIODATA! de cand a aparut doar de oamenii marunti s-a luat, de mahari n-a indraznit. ceva penibil, ceva comunist, ceva ce n-ar trebui sa existe, ba, sa se mai si autointituleze de etica si arbritaj! vai de etica si arbritrajul comisiei asta! :( o rusine!
  • Stelian Tanase cel fara onoare si fara coloana vertebrala ar trebui urgent concediat din TVR pentru grave incalcari ale normelor deontologice. Face politica partizana nu din convingere, ci din oportunism Se gudura pe linga dl. Iohannis, asa cum a facut sluj in fata lui Ponta si Tariceanu. E un individ fara urma de onoare. Un impostor literar, stiintific si uman.

Trimite un comentariu