Skip to main content

Conflict Adelin Petrișor - Claudiu Lucaci, după publicarea înregistrării cu șefa DIICOT spunând „Am apărut trăgând pe nas?”

 
Conflict Adelin Petrișor - Claudiu Lucaci, după publicarea înregistrării cu șefa DIICOT spunând „Am apărut trăgând pe nas?”
Adelin Petrisor

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Povestea continuă în cazul jurnalistului Adelin Petrișor, de la TVR, care a publicat pe blogul său o declarație înregistrată a șefei DIICOT, Alina Bica, care nu a fost lăsată să intre la știrile TVR.

Declarația reprezenta o reacție a Alinei Bica, după ce în presă au apărut fotografii cu șefa DIICOT aflată la cumpărături, la Paris, cu Elena Udrea, candidată la prezidențiale.

„Bănuiesc că înregistrați convorbirea…În ce poze am apărut? Nu aveți prieteni, nu ieșiți în week-end? Am apărut în poziții dezolante? Am apărut trăgând pe nas?”, i-a spus Alina Bica jurnalistei TVR. La scurt timp după această discuție, reprezentanții șefei DIICT au sunat la TVR spunând că declarațiile au fost date off the record, potrivit lui Adelin Petrișor.

Tot el a povestit că, într-un final, șeful știrilor TVR, Claudiu Lucaci, a decis ca respectivele declarații să nu mai intre la știri.

Ulterior, Claudiu Lucaci a declarat într-un interviu la DC News că decizia de a nu da prima înregistrare cu  Alina Bica i-a aparținut reporterului, Andreea Anghe.

„M-a bușit râsul. Oricum, nu-l bănuiam de curaj pe Claudiu… De ce știu că a fost cum am povestit eu? Foarte simplu. Inițial, am fost implicat în decizia editorială pentru că sunt (poate chiar am fost :) ) șeful Secției Eveniment, deci și al Andreei. Împreună cu producătorul Telejurnalului, am hotărât să difuzăm partea cu trasul pe nas. Asta până Claudiu Lucaci a fost sunat de procurorul-șef al DIICOT, a venit în redacție și a hotărât: nu intră!”, a explicat Adelin Petrișor, într-o nouă postare pe blog.

„Ce să zic? Sunt amuzat, dar și îngrețoșat de lașitatea celui care, vremelnic, ne conduce..”, a mai adăugat jurnalistul.

Pe de altă parte, Claudiu Lucaci a mai declarat pentru sursa citată că, de fapt, înregistrarea a intrat la știri și că Adelin Petrișor „s-a uitat la altă televiziune când a zis”. Adelin Petrișor publică pe blog și știrea care a fost difuzată de TVR, însă fără declarația incendiară a Alinei Bica.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu