Skip to main content

Curtea de Apel anulează o amendă dată de CNA lui Radu Banciu

 
Curtea de Apel anulează o amendă dată de CNA lui Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu
Curtea de Apel București a decis să anuleze cu totul o amendă de 10.000 de lei pe care Consiliul Național al Audiovizualului a dat-o, în luna mai, B1 TV pentru mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu.

Publicitate

De menționat că decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte, în 15 zile de la comunicare.

Cum a fost amendat Banciu? În luna mai a acestui an, CNA a taxat cele trei emisiuni-pamflet, după o monitorizare „de linie”, pe care au cerut-o membrii forului audiovizual. În gura presei, Lumea lui Banciu și Starea Nației au primit în total amenzi de 45.000 de lei, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Antena 3 a fost taxată cu 20.000 de lei, România TV cu 15.000, iar B1 TV cu 10.000 de lei.

Care au fost afirmațiile care au atras atenția membrilor CNA:

Banciu a vorbit despre Călin Popescu Tăriceanu. Un manechin la șefia Senatului/ Rușinea liberală, a titrat postul pe burtieră.

  • Radu Banciu: „lui (n.n.Călin Popescu Tăriceanu) nu i se pare nimic ieșit din comun să accepte o funcție propusă de PSD. Probabil dimineața, după desenele animate Victor Ponta i-a făcut această propunere. Domnule, așa jigodie sau javră cum a fost, țineți minte cum ca un boșorog se ducea spre cabinetul lui Victor Ponta, ca ultimul umil, într-adevăr, cu șapca în mână, să-l mai primească cineva în politică, uite ce repede lucrurile s-au întors în favoarea lui!”
  • Banciu despre Badea și Gâdea: „Nici chiar ei, domnule Pleșu, n-au crezut niciodată că vor ajunge ceea ce sunt astăzi. Cum să-și imagineze Gâdea că va ajunge vreodată Gâdea? Sau Badea că va ajunge Badea?Sunt doi prostănaci cu o cultură într-adevăr de înălțimea mesei, (…)”
  • „Pentru că noi am fost singurii care am atras atenția în fiecare emisiune că românul e un prost. Uite, că acum ei au recunoscut. Ăsta, ministrul, a spus:domnule,  e inacceptabil, e de un primitivism incalificabil. Să stai ca boul acolo și de cele mai multe ori nici nu poți plăti. Păi asta vă spuneam seară de aseară. Ați mai auzit vreunul care să facă proști la televizor  pe oameni? Nu. De ce? Pentru că sunt niște pupincuriști. Pentru că ei la rândul lor nu știu să judece. Pentru că nu-i duce capul. Pentru că le lipsește o dimensiune. Pentru că nu sunt în stare să vadă ce e bine și ce e rău.”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu