Skip to main content

Gazeta, dată în judecată de o fostă procuroare DNA pentru un articol despre Gala Bute

 
Gazeta, dată în judecată de o fostă procuroare DNA pentru un articol despre Gala Bute
inma awards_gazeta sporturilor_gsp

inma awards_gazeta sporturilor_gsp

Publicitate

Gazeta Sporturilor a fost dată în judecată de o fostă procuroare DNA, Alina Florentina Stoica, în prezent angajată a DIICOT, anunță Cătălin Tolontan pe blogul său.

Stoica susține că are greutăți în a-și face meseria, pentru că cei anchetați de ea la DIICOT îi bat apropouri despre „comentariile denigratoare la adresa mea apărute în Gazeta Sporturilor”.

„După 11 luni de la publicare, procuroarea susține că ”am fost presată de articolele din ziar” și ne-a dat în judecată, cerînd despăgubiri de 200.000 de lei și ștergerea investigației de pe net.”, anunță Tolontan.

Alina Florentina Stoica a fost cea care cercetat timp de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și până în decembrie 2013.

Pe 2 decembrie 2013, conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul în cazul infracțiunii din bani europeni, șefii ei negînd concluzia Alinei Stoica că doar Rudel Obreja era vinovat pentru fraudarea  în iulie 2011 a 2,5 milioane de euro din bani publici, arată o investigație GSP, semnată de Mirela Neag și Cătălin Tolontan.

Procuroarea Alina Stoica i-a exclus din cercul vinovaților pe toți cei din ministerele Elenei Udrea și a lui Ion Ariton, conducerea DNA a decis că responsabilii fraudei se găsesc și în aceste ministere și că dosarul trebuie reluat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu