Skip to main content

Popririle asiguratorii puse pe clienții Mediafax au fost desființate de instanță. Anchetă pe angajații care luau drepturi de autor pe alte firme din grup

 

adrian sarbu (6)

Publicitate

Sechestul asigurator pus de ANAF pe sumele pe care clienții le datorau Mediafax au fost desființate de instanță. În urmă cu două zile, instanța a decis că “admite contestația la executare”. Pe de altă parte, în alt caz, o parte din angajații Mediafax, plătiți pe drepturi de autor prin intermediul altor firme, au fost chemați să dea explicații la Poliție.

Detalii despre cele două spețe, în continuare:

Cum s-a ajuns la popririle pe conturile clienților Mediafax?

În urmă cu câteva luni, în urma unui control, Agenția Națională de Administrare Fiscală a decis să instituie poprirea asiguratorie pe sumele datorate de către clienți Mediafax, din cauza datoriilor companiei deținute de Adrian Sârbu.

Clienții Mediafax Group au primit înștiițări de la ANAF prin care erau anunțați de “înființarea popririi asiguratorii”, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Într-o astfel de înștiințare, ANAF vorbea de datorii ale Mediafax Group de 21 de milioane de lei (4,7 milioane de euro). Cei mai mulți – 2,5 milioane de euro, reprezentau TVA.

Mediafax a contestat decizia ANAF, după cum declara atunci Orlando Nicoară, director general Mediafax. “Nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”, spunea el.

Prin decizia din 25 noiembrie, instanța a admis contestația Mediafax.

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Desfiinţează decizia de instituire a măsurilor asigurătorii nr. 1245317/22.08.2014 şi toate actele subsecvente emise în executarea acesteia. Respinge cererea de suspendare a măsurilor asigurătorii, ca rămasă fără obiect. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.11.2014.

Parte din angajații plătiți cu drepturi de autor, declarații la Poliție

Un alt dosar legat de Mediafax se referă la plata unor angajați pe drepturi de autor pe diverse firme.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, în ultima lună, zeci de angajați pe diverse firme legate de Mediafax, plătiți cu drepturi de autor prin intermediul acelor firme, au fost chemați la Poliție pentru declarații.

Dosarul cercetează suspiciuni de neplată a unor taxe din modul în care angajații erau plătiți pe diverse firme pe drepturi de autor.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • "erau platiti pe diverse firme pe drepturi de autor" e un non-sens. Contractul de cesiune de drepturi de autor se incheie doar cu autorul, persoana fizica. Deci nu putea fi incheiat cu o firma...
  Urechismus erectus :-)
 • Asteptam si anchetele privind milioanele de euro incasate de Mediafax pentru proiecte fictive cu fonduri europene....
 • Boc, de fapt Blejnar, a facut doar o tampenie fiscala si anume sa inventeze unor oameni niste TVA de platit, desi nu facturasera TVA. "Lupta cu evaziunea" a fost doar cu ziaristii neprieteni.

  Problemele reale cu evaziunea sunt altele:
  1. Cea cu femeile de serviciu pe care ai spus-o
  2. Daca o companie X editeaza un ziar si incaseaza venituri din abonamente si publicitate, cum se face ca ziaristii incaseaza drepturi de autor de la o alta firma, Y. De unde are aceasta firma Y de apartament bani sa plateasca ziaristi?
 • majoritatea ziaristilor (si nu numai, inclusiv femeile de serviciu din media au drepturi de autor ca deh, curatenia este o arta) sunt platiti pe drepturi de autor, nu numai cei de la Mediafax. Acu' s-au trezit astia de la Politie ca-i evaziune fiscala?
  Niciun guvern nu a avut curajul sa se ia de ei. s-a incercat ceva pe vremea lui Boc, dar I-au sarit la beregata toti "creatorii de opere de arta" din Romania. Iar cei care nu incaseaza dreptui de autor, factureaza pe firma si de acolo isi iau bani pe drepturi de autor.
  Daca tot este o mare lupta cu evaziunea fiscala, asteptam sa vedem combaterea ei si in media. In toate trusturile.

Trimite un comentariu