Skip to main content

Telekom, despre prezența postului OTV în grilă: „În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink”

 
Telekom, despre prezența postului OTV în grilă: „În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink”
Deutsche Telekom

Telekom

Publicitate

 

Telekom România (fostul Romtelecom) spune că prezența postului OTV în grila operatorului DTH a fost pentru teste, întrucât compania va oferi servicii de uplink (preluarea semnalului unui furnizor de conținut TV și transmiterea pe satelit) pentru postul lui Dan Diaconescu.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, pe rețeaua DTH a Telekom a apărut un post cu denumirea OTV care rula doar imagini promo. După ce informațiile au apărut în presă, postul a dispărut din rețeaua DTH a Telekom.

„În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. în baza unui contract între cele două părți. Serviciile de uplink nu presupun automat și retransmisia unui canal TV pentru abonații proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar si un spatiu in grila furnizorului Telekom Romania Communications”, au declarat reprezentanții Telekom România într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro.

Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența postului OTV în ianuarie 2013 pentru că nu a plătit mai multe amenzi. După această dată, Diaconescu a anunțat că ar deține o licență obținută în Italia. În octombrie 2013, OTV a început să emită prin satelit, ca OTV Italia, și a apărut pe frecvenția DD TV (Direct Digital TV), deținută tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV a fost însă ilegală şi a fost sancţionată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Potrivit Mediafax, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus în mai multe rânduri, anul trecut, că Dan Diaconescu nu deţine o licenţă audiovizuală pentru postul OTV, aşa cum acesta a susţinut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deţine, din 30 septembrie 2013, doar o autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicaţii din Italia (AGCOM ).

Poziția integrală, în continuare:

„In cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. in baza unui contract intre cele doua parti. Serviciile de uplink nu presupun automat si retransmisia unui canal TV pentru abonatii proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar si un spatiu in grila furnizorului Telekom Romania Communications. Pe perioada testelor nu a fost transmis continut propriu-zis.

Serviciile de uplink presupun preluarea semnalului unui furnizor de continut TV si transmiterea pe satelit a continutului respectiv. Semnalul transmis poate fi de tip free to air sau criptat, in functie de solicitarea furnizorului respectiv. In acest caz, semnalul a fost transmis in regim free to air, putand fi astfel receptionat fara echipament special de autorizare a vizionarii (pt decriptare).”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca vrei sa fii furat la factura, sa iti mearga internetul 1 ora da si 2 nu, sa tanjesti dupa alte programe tv....aboneaza-te la Telekom. Nu vei fi dezamagit :))))

Trimite un comentariu